NAVIJAČI NA VEČITOM DERBIJU? Stigle nove informacije iz kriznog štaba
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde trebalo bi 17. oktobra da odigraju Večiti derbi, a glavno je pitanje hoće li na stadionu u Humskoj biti dozvoljeno prisustvo navijača. Poslednjih dana se pojavilo mnoštvo informacija da bi prisustvo gledalaca moglo da bude dozvoljeno, a povodom toga se oglasio i epidemiolog Branislav Tiodorović.

- U ovom trenutku je nemoguće očekivati da na večitom derbiju bude navijača, to je prosto nemoguće. Iako Srbija ima jednu od najboljih epidemiloških situacija u Evropi, okruženi smo zemljama koje su u teškoj situaciji i pitanje je vremena kada će i nas da zakači taj talas. Takođe, vidite da se i kod nas stvari menjaju iz časa u čas, jedan dan imamo više zaraženih, a drugi dan manje - rekao je Tiodorović za Srpski telegraf.

Najveći problem za Tiodorovića predstavlja činjenica da u Srbiji narod ne popštuje propisanu distancu, što i jeste najveća prepreka za prisustvo navijača na derbiju.

- Znate kakav je mentalitet našeg naroda i navijača, svi znamo koliko ljudi ovde vole sport, a posebno fudbal. Navijači na severnoj i južnoj tribini sigurno neće pristati da drže distancu, da budu odvojeni i da nose maske. UEFA jeste dala dozvolu savezima da vrate navijače na stadion, ali ona ne snosi odgovornost za širenje virusa na stadionima u tim državama. Nemci i Španci poštuju distancu i nose maske, ali to kod nas ne bi bio slučaj. Zato je pametnije da se igra bez publik - smatra Tiodorović.

izvor:srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: