Navodni Messijev faks o odlasku iz Barce koji kruži društvenim mrežama je lažan
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kapiten Barcelone Lionel Messi jučer je obavijestio čelne ljude katalonskog kluba da želi otići što prije, objavili su jučer svi vodeći špasnki i svjetski sportski mediji.

Messi, koji je cijelu svoju karijeru proveo u Barceloni, obavijestio je klub faksom o svojoj želji da napusti tim sa Nou Campa.

Nedugo nakon objave vijesti koja je šokirala sportski svijet, na društvenim mrežama pojavio se navodni faks koji je Messi poslao upravi kluba.

Međutim, kako navodi Mundo Deportivo, radi se o lažnom dokumentu jer nije ni sličan onome koji je Argentinac poslao na adresu kluba, potvrdili su za ovaj katalonski list iz uprave kluba. 

Izvor: Twitter

Između ostalog, u ovom lažnom dokumentu se navodi da Messi zahtijeva povlasticu iz svog ugovora prema kojoj može raskinuti ugovor prema klauzuli broj 24 koja mu to dopušta.

Između ostalog, navodi se da "iz ličnih razloga ovo je teška odluka za mene koja će, nadam se, na najbolji način biti prihvaćena od strane rukovodstva ovoga kluba".

Messi trenutno ima važeći ugovor po kojem u Barceloni ostaje do kraja juna naredne godine.

U ugovoru se navodi da Messi može ranije napustiti Barcelonu, ali uz plaćenu odštetu od 700 miliona eura ili pak uz najavu odlaska najmanje godinu ranije.

 

(N1 BiH)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000