NE MOGU OČIMA DA GA VIDE: Crnogorci sa KiM poslali OŠTRU PORUKU pred dolazak Đukanovića u Prištinu NEMOJ DA NAM STAJEŠ NA RANU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nije dobrodošao među preostale kosovske Crnogorce jer je saučesnik u etničkom čišćenju 30.000 sunarodnika sa KiM i jedan je od najzaslužnijih za očiglednu legalizaciju tog etničkog čišćenja.

To su saopštili Crnogorska liberalna stranka Kosova i Udruženje kosovskih Crnogoraca "Matica".

 

- Jezikom istine i argumenata rečeno - nad Crnogorcima na Kosovu i Metohiji se desio genocid u produženom trajanju i Crnogorci su najveće žrtve svih dešavanja u pokrajini. Od 30.000 danas imamo svega nekoliko stotina Crnogoraca. Svi su okupljeni oko Crnogorske liberalne stranke i Udruženja kosovskih Crnogoraca "Matica". Vlasti u Prištini Crnogorce ne priznaju čak ni kao nacionalnu manjinu, a do 1999. godine su bili državotvorni narod ovde. Njegošev spomenik u centru Prištine, koji je srušen pre 23 godine divljačkim delovanjem ekstremista, niko i ne pomišlja da obnovi, a Đukanović o tome ne sme ni reč da izusti jer se ustvari slaže sa satanizacijom sunarodnika - piše u saopštenju koje su potpisali predsednik Crnogorske liberalne strane Radoman Doderović i predsednik Udruženja kosovskih Crnogoraca "Matica" Boban Filipović.

Navode da su crnogorska groblja u Metohiji preorana i mnoge crkve koje pripadaju Eparhiji raško-prizrenskoj spaljene, a to ne dotiče Đukanovića koji je bio i ostao saveznik onih koji su Crnogorce nasilno proterali 1999. godine, spalili im kuće, domove, crkve i manastire i skoro dve i po decenije bespravno koriste crnogorska imanja i crnogorske stanove u stambenim zgradama od Peći do Vučitrna.

Poručuju da je Crna Gora njihova matica, ali da Đukanovića ne priznaju za predsednika.

- Njegova sramna i izdajnička politika je i tako poražena 30. avgusta 2020. godine na parlamentarnim izborima čime je izgubio svaki legitimitet. Đukanoviću, bolje da ne dolaziš na Kosovo i Metohiju, nemoj Crnogorcima da staješ na ranu koja krvari pune 23 godine - poručuju u zajedničkom saoštenju.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano