"Ne znam da li ga pokvari Kurti ili ja": Predsednik Vučić slikovito opisao sastanak u Davosu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu ispričao je kako je izgledao prvi susret zvaničnika, te spomenuo i susret sa premijerom privremenih prištinskih insitucija Aljbinom Kurtijem.

Kako navodi na sastanku kojem su prisustovali i predsednici i premijeri brojnih zemalja, te pripadnici ekonomskog sektora, razgovaralo se pored brojnih uobičajenih tema i o Zapadnom Balkanu, a Vučić se našalio da "ne zna nikad da li sastanak pokvari Kurti ili on".

- Ne zato što je stvarno tako, već što su naši odnosi takvi da ne možete da donesete lepih vesti onima koji žele da čuju nešto drugačije, rekao je Vučić.

Ističe da je suština da je razgovor bio otvoren te da je govorio o problemima sa kojima se susrećemo.

-Ukazao sam na nešto drugačije viđenje situacije i u BiH od onoga kakvo je imala većina prisutnih, i na potpuno različite stavove koje je izneo Kurti. Ne mogu da govorim o detaljima, jer je rečeno da je sve po pravilima "četam haus", ali smo izneli potpuno različite vizije budućnosti Balkana. Opet je dominiralo pitanje Rusije, Ukrajine, uticaja na region, i to je ono što ljudi treba da znaju - rekao je Vučić.

 

Izvor: 24sedam

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.