“Nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubice” Održana komemoracija ubijenom Almiru Raščiću
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UGoraždani su se danas oprostili od velikog prijatelja, u prepunoj sali goraždanksog Centra za kulturu gdje je održana komemoracija ubijenom Almiru Raščiću. U danu žalosti, u kojem muklu tišinu prekidaju samo uzdasi, Goražde se danas oprašta od sportiste, privrednika, prijatelja, dobrog sugrađanina.

tome kakv je čovjek bio najbolje govore stotine prisutnih na komemorativnoj sjednici u CZK Goražde, koji su u dugim redovima čekali da članovima porodice izraze suosjećanje i upute riječi utjehe.

Prisutnima su se obratili predstavnici Fudbalskog saveza, opštinski i kantonalni zvaničnici, komšije i prijatelji.

– Nikad tužniji januar i početak nove godine, u kojem smo izgubili već nekoliko naših sugrađana, čijim je odlaskom ostalo siromašnije za svu dobrotu, ljubav i plemenitost. Koliko si bio omiljen, koliko su te voljeli, najbolje govore komentari na društvenim mrežama i muk i nevjerica koji su zavladali gradom. Jedino ti možemo obećati, nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubicu ili ubice, čiji nas je kukavički, mučki čin sve zgrozio – rekao je premijer BPK, Edin Ćulov.

Raščićevi prijatelji, raja i komšije pozvali su nadležne organe da pronađu i procesuiraju počinitelja ovog napada.

Stotine ljudi je krenulo prema mezarju Kolijevke gdje se obavlja ukop preminulog.

Podsjećamo, bivši fudbaler Almir Raščićkoji je 13. januara ove godine upucan ispred svoje zgrade u Goraždu, preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon deset dana, 23.01.2023.

Za njegovo ubistvo za sada još uvijek nisu identifikovani osumnjičeni.

Almir nikada neće biti zaboravljen, poručili su Goraždani.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: