NEMA DOGOVORA O SASTANKU" Izetbegović o predlogu Erdogana - "pogrešna interpretacija"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPredsednik Stranke demokratske akcije (SDA) kazao je posle današnje sednice Kolegijuma SDA da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u Bosni i Hercegovini sa predsednicima Republike Turske i Republike Srbije

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) kazao je posle današnje sednice Kolegijuma SDA da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u Bosni i Hercegovini sa predsednicima Republike Turske i Republike Srbije, i da je, kako je naveo, reč o pogrešnoj interpretaciji.

- Radi se ustvari o jednoj odavno dogovaranoj trilaterali između BiH, Srbije i Turske. BiH će predstavljati institucije, a ne predstavnici stranaka ili naroda - izjavio je Izetbegović povodom jučerašnje izjave turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izetbegović je dodao da bi ta trilaterala trebalo da se desi uskoro i da će BiH predstavljati Predsedništvo BiH.

 

 

Erdogan je u utorak, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, novinarima u Ankari rekao da Turska želi da se posle izbora u Srbiji održi zajednički sastanak sa trojnim Predsedništvom BiH u cilju ocuvanja teritorijalnog integriteta i celovitosti BiH, kao i da bi taj sastanak sa liderima sve tri strane, Bošnjaka, Hrvata i Srba, mogao da bude održan u Beogradu ili Istanbulu.

srbijadanas.com
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: