NEMA GA NIGDE U MEDIJIMA! Aleksa Konstantinov je najbolji matematičar sveta
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

KIKINDA - Kao i uvek, brojke su na strani matematičkog genija Alekse Konstantinova (19) iz Kikinde. Osvajač više zlatnih medalja na najprestižnijim međunarodnim matematičkim takmičenjima, uspeo je da ostvari san i upiše čuveni MIT koledž u Bostonu.

Aleksa FOTO: (J. T. Crnogorac)

 

Čak 20.000 mladih ljudi ove godine izrazilo je želju da se upiše, a primljeno je 1.200 devojaka i mladića, među kojima i 120 studenata iz inostranstva. Ne samo što je Aleksa jedini Srbin koji je upisao MIT koledž, nego je ostvario pravo i na stipendiju od 68.000 dolara.

Da je uspeh mladih matematičara iz Srbije ogroman potvrđuje i podatak da su u konkurenciji takmičara iz preko 100 zemalja sveta upravo članovi tima iz Srbije sa osvojene četiri medalje – zlatnom, srebrnom, dve bronzane i dve specijalne pohvale, bili među najboljima. Kikinđani su s razlogom ponosni na svog Aleksu.

Konstantinov FOTO: printscreen

 

U najjačoj međunarodnoj konkurenciji, Kikinđanin Aleksa Konstantinov, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, bio je i najuspešniji. A put do zlatne medalje na Matematičkoj olimpijadi Aleksa je zapravo započeo u kikindskoj Osnovnoj škola “Sveti Sava”, kada ga je matematika očarala.

Možda je zlatna medalja siguran znak da će Aleksa, baš kako je i poželeo, svoje školovanje nastaviti u Bostonu, na Univerziteti MIT. Pričao je o tome sa svojom profesoricom Sonjom Čukić koja ga je bodrila da zlatna medalja olakšava upis. Verovala je u Aleksu, a Aleksa je to dokazao na najlepši mogući način.

Najbolji matematičar sveta               

 FOTO: (R. Šegrt)

 Nakon srednje škole, Aleksa će otići tamo gde će dobiti najbolje uslove za obrazovanje i život. A život je tek pred njim. Gde god to bilo, Aleksin izbor je – matematika.

(M. P ; J.T. Crnogorac/Foto)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano