"NEMAMO ŽELJU DA SE POVUČEMO" Meta potvrdila da neće gasiti Fesjbuk i Instagram u Evropi
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nedavno su se po društvenim mrežama proširile informacije da su iz Mete zaprijetili da će, zbog problema sa evropskim propisima oko transfera ličnih podataka između EU i Sjedinjenih Američkih Država, možda ugasiti Fejsbuk i Instagram na području EU.

Sobzirom na to koliko građana EU koristi ove servise, ali i koliko Meta zarađuje od svojih evropskih korisnika, taj scenario je djelovao prilično nevjerovatno, jer s njim niko ne bi profitirao, pišu strani mediji.

Za one koji su se ipak uplašili da bi Mark Zakerberg mogao da digne sidro iz Evrope, iz Mete stiže umirujuća vest da ne namjeravaju da ugase svoje servise u Evropi, prenosi Capital.

U saopštenju navode da su informacije o njihovoj navodnoj prijetnji napuštanjem Evrope neistinite:

– Nemamo nikakvu želju da se povučemo iz Evrope.

Razlozi koju su doveli do širenja ovih informacija nalaze se u njihovim poslovnim izveštajima koje su, kao kompanija čijim se deonicama javno trguje na berzi, obavezni da objave.

Takođe su dužni javnost da upozore na potencijalne rizike u poslovanju, a kao jedan od rizika nabrojali su i probleme oko mehanizma transfera podataka između EU i SAD-a koje su predstavili kao prijetnju njihovom pružanju usluga evropskim korisnicima i celokupnom poslovanju u Evropi.

Trenutno se čini da međunarodni transfer podataka nije njihova najveća briga. Vrijednost kompanije pala je u jednom danu za gotovo 240 miliona dolara, registrovali su drastičan pad broja korisnika, a TikTok im opasno prijeti.

Francuski i njemački političari ranije su komentarisali mogućnost povlačenja ovih društvenih mreža iz Evrope, navodeći da bi im bilo dobro i bez njih.

– Nakon što sam bio hakovan, četiri godine sam živio bez Faejsbuk i Tviter i život je bio fantastičan”, rekao je ranije njemački ministar ekonomije Robert Habek novinarima.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano