Neobične presude
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Sudija Konrad Špergser presudio je da štetne životinje pod nazivom poljski miševi moraju u roku od 14 dana da napuste livade, pašnjake i oranice opštine Štifilds, s tim da im se zauvijek zabranjuje povratak. Ako neka od životinja, zbog mladosti, nije sposobna da putuje produžit će joj se rok iseljenja za dodatnih 14 dana, a to vrijeme bit će pod zaštitom suda.

1395. godine na Sardiniji, donesen je Zakon o kažnjavanju magaraca koji bi odlutali. Kada bi neki magarac uradio to prvi put, za kaznu mu je odsječeno jedno uho, a ako bi to ponovio, ostao bi i bez drugog.

Sačuvani su i podaci o procesu koji se vodio u Rusiji protiv jarca koji je napadao ljude. Bio je osuđen na progonstvo u Sibir.

„Golubovi kojima je vlasnik fizička ili pravna osoba ne smiju sjediti na krovovima drugih fizičkih ili pravnih osoba i ne smiju se zadržavati u vrtovima i dvorištima komšija.“ Presuda britanskog suda

Presuda suda u američkoj saveznoj državi Tenesiju - “Kad se na nekoj železničkoj pruzi nađe čopor pasa, mašinovođa po zakonu nije dužan upozoriti zviždanjem posebno svakog pojedinog psa.”

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: