NEOČEKIVANI OBRT! ITALIJA IMA MIROVNI PLAN ZA UKRAJINU U 4 TAČKE: Hitno je poslat u sedište UN, biće uključena i EU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Zamenik ministra spoljniih poslova Italije Manlio Di Stefano potvrdio je da je mirovni plan za Ukrajinu dostavljen u sedište UN.

Zamenik ministra spoljnih poslova Italije Manlio Di Stefano rekao je da će mirovni plan za Ukrajinu, koji je šef ministarstva Luiđi Di Majo podneo UN, zahtevati uključivanje različitih zemalja i organizacija, uključujući EU i same UN.

Prema Di Stefanovim rečima, svima je jasno da rešavanje krize u Ukrajini "može ići samo kroz odlučne diplomatske akcije, ali pre svega koordinisane i zajedničke na međunarodnom nivou".

"Na osnovu razumevanja situacije ministar Luiđi Di Majo, u bliskoj saradnji sa vladinom palatom Kiđi, razvio je "Plan za mir" predstavljen u Njujorku na razgovorima sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom", napisao je Di Stefano na društvenoj mreži.

 

 

Juče je list La Republika pisao da je italijanski ministar spoljnih poslova UN-u predstavio mirovni plan za Ukrajinu u četiri tačke.

Prema rečima Di Stefana, ovaj ambiciozni projekat zahteva koordinisani napor "pod pokroviteljstvom Međunarodnih grupa za pomoć, da okupi međunarodne organizacije poput UN i EU, koje bi imale zadatak da kreiraju mirovne i posmatračke misije, aktivnosti verifikacije i multilateralnu koordinaciju pomoći i podrške u oporavku kroz Donatorsku konferenciju.

"Projekat nagodbe je osmišljen da obezbedi teritorijalni integritet Ukrajine, ali pre svega da postigne mirno rešenje u kome će EU biti pozvana da igra vodeću ulogu, uzimajući u obzir direktne i neposredne ekonomske i energetske posledice krize po države članice i njena geografska blizina Rusiji ", rekao je zamenik ministra.

Ukrajinska strana je potvrdila navode da su dobili italijanski mirovni plan i da ga razmatraju.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano