"NEŠTO NIJE NORMALNO U NAŠIM PORODICAMA": Reči profesorke Milice zaboleće mnoge roditelje - Kako nam deca danas žive?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UŠta je plišano vaspitavanje i koje greške prave roditelji - reči profesorke Milice Novković suočiće mnoge mame i tate sa istinom...

Profesorka Milica Novković i autorka mnogih knjiga za vaspitanje dece od kojih je najpoznatija "Porodični bukvar" , često je u javnosti govorila koliko je važno da se borimo da sačuvamo porodicu, ljubav u njoj i nastavimo da gradimo kvalitetne međuljudske odnose. Govorila je najčešće o tome kako vaspitavati decu i kako su neki roditelji sami "kvarili" svoju decu, ali i davala važne smernice za odgoj dece u zdrave i stabilne ljude.

Na jednom predavanju govorila je o problemu "plišanog vaspitavanja", a u njenim rečima mogu se pronaći neki roditelji, a mnogi će se složiti sa zaključkom:

"Šta mislite kada dete živi noću, a spava danju. To svi znamo da je to tako, a kad sate provodi na mrežama, na Fejsbuku, na agresivnim igricama, pored televizora, ako je postalo zavisno od svega toga, ako piše desetine sms - ova dnevno, ako je u kladionicama, ako je u životu deteta više televizora nego knjiga, ako preglasno sluša muziku, a vi ludite, ako ne uči, a dobija petice, ili još gore, ako uči, a rezultati su slabi, ako ste izgubili živce budeći ga za školu... Danas svaka beogradska majka da je ne čuje šef ode na posao uključi telefon: "Sine, hajde, jel si ustao, jel si se probudio, 15 do 8 je..." I onda skače u 10 do 8 i kaže: "Kevo, daj pare za taksi." I majka daje pare za taksi da on ne bi zakasnio u školu. Dakle nešto nije normalno sa nama, ali ja ne kažem sa nama kao Srbima, uoopšte sa porodicom sveta. Ovo plišano vaspitanje je zamutilo pamet svakom zdravom čoveku."

Izvor: Yumama
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: