Nije šala: "Uhapsili" goluba zbog špijunaže
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Na golubove rjetko kad pomislimo, osim ako nam ne polete preblizu. Međutim, vijest da je golub uhapšen u Indiji pod sumnjom da je špijun Pakistana zaprepastila je apsolutno sve i odjeknula u svijetu kao rijetko koja vijest.

Naime, kako prenosi Unilend, golub je uletio u kuću u samoj blizini indijsko-pakistanske granice dok mu se na nozi se nalazio 'misteriozni' kod.

Prema pisanju lokalnih medija, stanovnici sela Manyari u području Hiranagar ulovili su goluba i obavijestili vlasti o njoj. Golub kojeg sumnjiče za špijunažu prvo je primijetila Geeta Devi u čiju je kuću uletio noseći prsten na nozi na kojem su bili ispisani brojevi.

"Ne znamo odakle je došao. Lokalni stanovnici ulovili su goluba u neposrednoj blizini naše granice. Pronašli smo prsten na nozi na kojem su ispisani određeni brojevi. Istraga je u toku", kazao je policijski nadzornik lokalne policijske stanice Shailendra Mishra.

Pakistan je, kao što se moglo očekivati, odbio optužbe o letećem špijunu. Štoviše, Pakistanac Habibullah koji živi u selu Bagga-Shakargarh tvrdi da je golub njegov i da je taj misteriozni kod ustvari njegov broj.

On je uputio javnu molbu indijskom premijeru Narendri Modiju da mu se vrati golub kojeg je okarakterizirao kao 'nevinog' i 'simbol mira, ljubavi i tolerancije'.

Vijesti

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: