NIKAD VEĆI PAKET POMOĆI OD AMERIKE - MILIJARDU DOLARA U ORUŽJU! Ukrajincima stiže municija za HIMARS, rakete, oklopnjaci
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Novi paket vojne pomoći od Amerike će navodno biti u vrednosti od milijardu dolara.

Očekuje se da će sledeći paket bezbednosne pomoći Bajdenove administracije Ukrajini iznositi milijardu dolara, jedan od najvećih do sada, i uključivati municiju za oružje dugog dometa i oklopna medicinska transportna vozila, izjavila su u petak Rojtersu tri izvora obaveštena o ovom pitanju.

Očekuje se da će paket biti objavljen već u ponedeljak i da će dodati oko 8,8 milijardi dolara pomoći koju su Sjedinjene Države dale Ukrajini od ruske invazije 24. februara. Zvaničnici, koji su želeli da ostanu anonimni, rekli su da je predsednik Džo Bajden imao još nije potpisao sledeći paket oružja. Oni su upozorili da paketi oružja mogu da promene vrednost i sadržaj pre nego što budu potpisani.

Međutim, ako bude potpisan u sadašnjem obliku, bio bi procenjen na milijardu dolara i uključivao bi municiju za HIMARS, municiju za raketni sistem zemlja-vazduh NASAMS i čak 50 oklopnih medicinskih transportera M113.

Novi paket je usledio nakon nedavne odluke Pentagona da dozvoli Ukrajincima da se leče u američkoj vojnoj bolnici u Nemačkoj u blizini vazdušne baze Ramštajn.  Prošlog ponedeljka, Pentagon je najavio poseban paket bezbednosne pomoći Ukrajini u vrednosti do 550 miliona dolara, uključujući dodatnu municiju za raketne sisteme visoke pokretljivosti (HIMARS). Bela kuća je odbila da komentariše paket.

 

Izvor mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: