“NISMO SE BORILI ZA BiH I NISMO BOSANSKI SRBI” Dodik poručio da je Republika Srpska država srpskog naroda
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Republika Spska je država srpskog naroda, ona je stvorena voljom naroda, a ne administrativnom odlukom, pa ne može biti ni ukinuta odlukom nekog međunarodnog inkvizitora, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na svečanoj akademiji povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH je istakao da Srpska nije diskriminatorna.

– U Republici Srpskoj slobodno žive Bošnjaci, Hrvati i svi drugi, ali to je država srpskog naroda – ponovio je Dodik i pozdravio sve prijatelje Republike Srpskeu svijetu i “sve Srbe, gdje god da žive”.

– Mi nemamo ništa ni protiv koga, samo branimo našu Republiku onako kako smo je stvorili. Republika Srpska nema namjeru da samu sebe dokine i da samu sebe proglasi da ne postoji. Samo u Republici Srpskoj možemo imati svoje kuće, poslove, puteve, svoju slobodu i opstanak – rekao je Dodik.

– Mi se nismo borili za BiH i mi nismo bosanski Srbi. Borimo se da ostanemo na ovim prostorima, ne treba nikom da smeta ono što jesmo. Mi smo Srbi, u svojoj Republici Srpskoj, to nikoga ne treba da vrijeđa. Za nas je istorisjki cilj samostalna i sobodna Republika Srpska. Nema slobode, ako nema države, to su Srbi naučili u mnogim ratovima, pa i u posljednjem ratu. Mi smo tu slobodu dijeli sa drugima, drugi su to doživljavali kao ropstvo, pa neka nas sada ostave na miru – rekao je Dodik.

On je istakao da dogodine RS proslavlja 30. godišnjicu, a toliko nisu potrajale mnoge države, pa ni prva Jugoslavija.

– Ali, to je tek prvih 30 godina – poručio je Dodik.

IZVOR: SRPOSKA INFO

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano