Nisu željele da ih razdvoje: Šanse da prežive bile su minimalne, ali sijamske bliznakinje nadmašile su očekivanja (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UŽivotna priča sijamskih bliznakinja Ebi i Britani mnogima je velika inspiracija, a evo kako one funkcionišu u svakodnevnim aktivnostima.

Ebi i Britani su rođene kao sijamske bliznakinje, koje dijele jednu jetru, rebra i reproduktivne organe. Njihova priča inspiriše još od trenutka kada su rođene i kada je njihovim roditeljima saopšteno da neće preživjeti noć.

Njih dvije danas imaju 33 godine, a njihovi roditelji nikada nisu razmišljali o razdvajanju iz straha da će jedna od njih ili obje umrijeti ili ostati sa teškim invaliditetom. Od struka naniže, Ebi i Britani dijele organe, uključujući crijeva, bešiku i reproduktivne organe.

Zapravo, njihova majka Peti nije ni znala da očekuje blizanakinje, sve dok se djevojčice nisu rodile. Bebe su odmah prevezene na kliniku u veći grad.

Kada su se rodile doktori su rekli da neće preživjeti noć.

“Pedijatar je rekao da su moje bebe spojene i da imaju dvije glave”, ispričala je Peti Hensel u intervjuu za Dejli mejl 2006. godine, pa dodala: “Bio je veoma direktan, ali apsolutno korektan. Kada smo ih prvi put vidjeli, mislili smo da su prelijepe.”

Sestre su dobrog zdravlja, iako su do sada preležale dvije upale pluća, a imale su niz operacija. Treća nerazvijena ruka uklonjena im je sa grudnog koša dok su još bile bebe. Ispravljena im je zakrivljenost kičme, dok je grudna šupljina proširena kada su imale dvanaest godina, kako bi se spriječili problemi sa disanjem.

Njihova anatomija je i dalje misterija za doktore. Naime, svaka od njih ne osjeća dodire na suprotnoj strani tijela. Kada se jedna od njih rukuje, druga to ne osjeća. To ljekare navodi na mišljenje da su njihovi neuroni jedinstveni i da ne postoji još jedan takav poznat slučaj u svijetu.

Bliznakinje kažu da je njihovo tijelo “podijeljeno crvenom linijom”. Jedna kontroliše lijevu stranu tijela, dok druga upravlja desnom. One moraju da rade sinhronizovano da bi mogle da se kreću.

Roditelji nisu htjeli da iznose njihov slučaj u javnost dok one to nisu same poželjele, a prvi put su svoju svakodnevnicu podijelile na društvenim mrežama 2012. godine.

 

Svijet ih je na malim ekranima prvi put ugledao 1996. godine, kada ih je Opra Vinfri, ugostila u svojoj emisiji. Takođe su glumile u nekoliko dokumentarnih filmova. Sestre su u tim filmovima pričale o svojoj svakodnevici i kako su naučile da žive ispunjene živote iako imaju različita interesovanja: Ebi na primjer voli matematiku, dok je Britani rođena spisateljica.

Na mnogo načina, Ebi i Britani su živjele uobičajenim životom. Išle su u redovnu školu i bile izuzetno društvene.

Prijatelji i porodica su im uvijek podrška. U prilog tome da prevazilaženje životnih prepreka za njih dvije ne predstavlja problem. Nakon srednje škole su upisale Univerzitet Betel u Arden Hilsu gdje su i diplomirale 2012. godine.

Danas ove bliznakinje vode miran život u rodnom gradu i rade kao nastavnice u školi, piše Stil.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: