Normalan život tek za godinu dana
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U Italiji raste broj zaraženih od Covida-19, u poslednja 24 sata otkriveno je 1.670 novih slučajeva zaraze, 250 više nego predhodni dan. Preminulo je 20 osoba.

U toku poslednja 24 sata testiran je rekordan broj ljudi na Covid-19, više od stotinu hiljada.

Poznati američki infektolog Entoni Fauči, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i bolesti (NIAID), ocenio je da Italija “u ovoj fazi mora biti maksimalno oprezna imajući u vidu da se zaraza koronavirusa širi u susednim zemljama, i da je ovo vreme velikog izazova budući da treba pokrenuti privredu”.

Doktor Fauči je učestvovao onlajn na konferenciji “Granice, Festival Zdravlja” (Frontiere-Festival di Salute) organizovanoj u Rimu i tom prilikom je rekao da se povratak normalnog života moze očekivati krajem naredne, 2021. godine.

Do tada Fauči preporučuje striktno drzanje propisanih mera: zaštitne maske, fizička distanca, izbegavati grupna okupljanja i boraviti napolju.

Po njegovim rečima, do kraja ove godine moguće je očekivati efikasnu vakcinu, većina svetskog stanovništva moze biti vakcinisana u toku naredne godine, ali ne cela populacija, kao što je to slučaj sa vakcinom velikih boginja.

– Dovoljno je vakcinisati 75 odsto svetskog stanovništva da bi se zaustavilo širenje zaraze – rekao je Fauči.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano