Новак одбрусио систему: Изгубио сам 4.000 бодова, а немам могућност да их одбраним
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, након победе над Јошихитом Нишиоком у првом колу Ролан Гароса говорио је о одлуци АТП-а да одузме бодове са Вимблдона због ранијег саопштења Британаца да забрањују учешће руским и белоруским играчима. Први рекет света истакао је да је одлука неправедна како према њему тако и према осталим играчима.

Новак Ђоковић рутински је прешао прву препреку на Ролан Гаросу, али га је после победе на конференцији чекала тешка тема о бодовима на Вимблдону.
 
Након одлуке Вимблдона да на престижном гренд слему забране учешће руским и белоруским играчима, Асоцијација тениских професионалаца (АТП) као одговор спремила је одлуку да се са тог турнира одузму бодови.
Том одлуком Новак Ђоковић губи 2.000 бодова и аутоматски прво место, а поводом тога се огласио на Ролан Гаросу и предложио много боље решење.
 
„Могли су да одузму бодове, као што јесу, али да за оне који су зарадили бодове прошле године замрзну. Ово је јако некоректно према мени, према свима који су бележили одличне резултате прошле године. Бодови се топе, изгубио сам 4.000 бодова, а немам могућност да их одбраним због политике“, јасан је био Ђоковић.
 
Први рекет света осврнуо се на депортацију из Аустралије која је такође донела губитак од 2.000 поена, а онда је открио и да је разговарао са људима из АТП-а.
 
„На личном нивоу, наравно, изгубићу 4.000 бодова ове године без прилике да их браним – Аустралијан опен и Вимблдон. Индивидуално, негативно то утиче на мене. Разговарао сам у последњих неколико дана са менаџментом и председником АТП-а, као и неким члановима Савета играча… Колективно, драго ми је што су се играчи ујединили са АТП-јем и показали гренд слему да када се деси грешка – а јесте се десила са стране Вимблдона – морамо да покажемо да ће бити последица. Подржавам играче и јединство играча, одувек сам то радио и одувек ћу радити“, истакао је Ђоковић.
 
Новак је јасно ставио до знања да не подржава одлуку Вимблдона да санкционише руске и белоруске тенисере и тенисерке.
 
„Мислим да је одлука Вимблдона погрешна, не подржавам је, али тема је изузетно осетљива – шта год да се одлучи, створиће се конфликт и разјединићемо се уместо да се ујединимо. Могли су да узму у обзир… Чуо сам да је постојала препорука ЊТА и АТП да играчи и играчице Белорусије, Русије и Украјине могу да одиграју егзибицију, или да играју заједно у миксу, па да новац оде жртвама у Украјини. Било је различитих идеја, али није било комуникације са стране Вимблдона“, додао је Ђоковић.
 
Први рекет света истакао је да му је жао и колега који су погођени оваквом одлуком јер ће и њихов ранкинг испаштати.
 
„Да ли постоји боље решење од пуког одузимања поена и недозвољавања играчима да одбране или да зараде бодове? Сви су погођени. За мене и за друге који су одиграли добро прошле године на Вимблдону, ми не можемо да бранимо те поене, а неки неће имати прилику да зараде нове. Јединствена је и чудна ситуација, морам да кажем“. закључио је Ђоковић.
 
 
rs.sputniknews.com
 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano