Novi Pazar hitno nabavlja limene sanduke i džakove za posmrtne ostatke
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Informacija da je  Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara izdao naredbu o nabavci 20 limenih sanduka i 200 vreća za posmrtne ostatke, izazvao je uznemirenje kod građanja i nove spekulacije o broju zaraženih i umrlih.

Štab je večeras saopštio da je izdao naredbu i o nabavci dezinfekciona sredstva ( 2 dezinfekciona tunela, 5 hiljada litara alkohola, 10 pumpi na baterije,prskalice). Sve je podvedeno pod nabavku sredstava za zdravstveni sistem.

Zbog uznemironosti građana, Gradski štab, u saoštenju, je objasnio da je to urađeno u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta „Dr Milan Jovanović Batut“ „u vezi sahranjivanja umrlih lica inficiranih virusom covid 19“.

„U pitanju je jasno definisana redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije i u skladu je sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Gradski štab za vanredne situacije ovu nabavku je izvršio u cilju predostrožnosti i imajući u vodu povećan broj zaraženih, kako bi se zaštitilo stanovništvo, a u skladu sa zakonom koji obavezuje da potencijalni preminuli ni na koji način nisu izvor zaraze“ – navodi se u saopštenju Gradskog štaba.

U poslednja dva dana nema nikakvih informacija od zvaničnika zdravstvenih ustanova. Poslednji podaci o broju inficirani, ali od početka pandemije do sada, na sajtu Zavoda za javno zdravlje poslednji podaci dati su za 26.jun, po kojima je u tome periodu u Novom Pazaru registrovano 398 zaraženih korona virusom. Nerealno, jer se samo na pet odeljenja Opšte bolnice nalazi više od 120 obolelih bez smeštenih u Kovid bolnici i kliničkim centrima Kragujevac i Bežanijska kosa.Od četvrtka u ovom gradu je na snazi vanredna situacija.

(Danas.rs)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: