NOVI PROBLEMI ZA PUTINA - SMENJUJE KOMANDANTE? Hteo da skloni i "Sirijskog mesara", čuo strašne glasine o njemu!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mnogi vrhovni zvaničnici bi mogli da budu okrivljeni za neuspeh u potpunom osvajanju Ukrajine, što je navelo Kremlj da zameni ove oficire novim licima.

U novom izveštaju Instituta za proučavanje rata se navodi da je Kremlj je nedavno zamenio komandanta ruskih vazdušno-desantnih snaga i da bi mogao biti u procesu velike promene svoje trenutne komandne strukture u Ukrajini. Mnogi vrhovni zvaničnici bi mogli da budu okrivljeni za neuspeh u potpunom osvajanju Ukrajine, što je navelo Kremlj da zameni ove oficire novim licima, navodi se u analizi.

Sadašnji načelnik štaba Centralnog vojnog okruga, general-pukovnik Mihail Teplinski zameniće trenutnog komandanta vazdušno-desantnih snaga Rusije, general-pukovnika Andreja Serdjukova, prema izveštaju Instituta.

Ukrajinski izvori su ranije preneli da je Serdjukov prethodno smenjen sa funkcije od strane Kremlja zbog "loše performanse" i "velike žrtve", navodi se u izveštaju ISV-a.

"Tako drastične rotacije unutar ruske vojske, ako su istinite, nisu akcije koje preduzimaju sile na ivici velikog uspeha i ukazuju na tekuću disfunkciju u vođenju rata od strane Kremlja", navodi se u izveštaju.

ISV takođe navodi druge glasine o smeni visokih ruskih vojnih lidera, uključujući komandanta ruske operacije u Ukrajini, generala Aleksandra Dvornikova, iako ovi navodi nisu mogli da budu potvrđeni nezavisno.

Izveštaj Krista Grozeva, vodećeg ruskog novinara istraživačkog medija Bellingcat, tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin planirao da zameni Dvornikova nakon što je čuo izveštaje o njegovom "prekomernom opijanju" i nedostatku poverenja u njega od strane ruskih snaga.

Ruska strana se još uvek nije oglašavala povodom ovih glasina.

 

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano