Novinarka iz Rijeke brutalno izvrijeđala Republiku Srpsku, javnost zgrožena
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNovinarka Vesna Rajnović iz Rijeke objavila je skandalozan tekst u kojem navodi da Republika Srpska smrdi kao genocidana tvorevina i da "Srpski svet" poziva na nova klanja, što je naišlo na zgražanje i osudu javnosti.

Autorka teksta "Metode uništavanja BiH: Od genocida do priprema za novi genocid" koji je objavljen na Al Džaziri Balkans je najprizemniji način izvrijeđala Republiku Srpsku i srpski narod u svom, kako kaže prvom tekstu za Al Džaziru Balkans, a pritom je namjerno izbjegla da pomene kako dolazi iz države u kojoj je srpski narod doživio genocid i to dva puta u prošlom vijeku.

Ona je na Twitteru objavila pomenuti članak i navela sljedeći opis: "Pišem o tome zašto je genocidnu tvorevinu potpuno legitimno zvati onim što jedino i jest".

Ovaj objava, kao i članak,  puni mržnje i netrpeljivosti izazvali su niz reakcija pa su se komentari ispod teksta samo nizali.

 

 

"Kakav pamflet! Krajnje pristrasan pogled uz odsustvo bazičnih činjenica. Bezobrazno i bezobzirno", naveo je jedan korisnik na Twitteru.

Drugi je Rajnovićevu pozvao da dođe u Banjaluku i Republiku Srpsku i da vidi kako svi uživaju.

"Ništa ovdje ne smrdi, osim ovog vašeg teksta. Dođite u Banjaluku i Republiku Srpsku, kao što dolaze svi i uživaju", jedan je od komentara.

Neki su naveli kako autorka nije pretjerano talentovana te da je iznijela lažne informacije.

"Gospođo iz tebe mržnja govori. Netrpeljivost. Kompleksi niže vrijednosti.  Sramota ste i jad", jedan je od brojnih komentara.

Rajnovićeva, koja je inače profesor filozofije iz Rijeke, zamjerila je Republici Srpskoj sve, čak toliko da joj je smeta i naziv Republika Srpska.

"I sve je tu pogrešno već od samog nezgrapnog naziva Republika Srpska, kao da republika može biti etnička pa onda još i jednoetnička, a ne građanska", navela je autorka u tekstu.

Očigledno je zaboravila da država u kojoj ona živi nosi etnički predznak.

"Pitanje, jel' tvoja Republika nije skoro pa skroz jednoetnička? Niste protjerali i pobili stotine hiljada drugih, od 2. svjetskog rata pa do prošlog? Imaš srpsko prezime, istraži ga", upitao je jedan čitalac.

Neki su je upitali zašto ne piše o srpskim stratištima na području Hrvatske.

"Kad neko iz druge države pametuje, nema šta nego podebljati nacionalističke stavove, ali to vam i jeste namjera. Napiši nesto o progonu građana HR kad si već tu! Ili o 400.000 manje od zadnjeg popisa!", jedan je od komentara.

Naime, većina čitalaca istakla je kako po objavama Vesne Rajnović vidi da patološki mrzi Srbe. 

"Dok postoje takvi kao vi među Srbima, Bošnjacima i Hrvatima neće prestati trovanje naroda mržnjom", naveo je jedan ogorčeni čitalac.

IZVOR: ATV
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: