НОВО УБИСТВО У САД: Полицајац сасуо пет метака у латино младића који је KЛЕЧАО ПРЕД ЊИМ!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Протестант из Валеја у Kалифорнији кога је полиција упусала у уторак током протестних нереда клечао је на земљи испред њега и није био наоружан, преносе локални медији.

Шон Монтероса (22) настрадао је у ноћи између понедељка и уторка када је полицајац из аутомобила, кроз ветробранско стакло, сасуо у њега пет метака. Полиција све до конференције за медије у среду није откривала да је младић убијен, нити околности његове смрти, али се у медијима спекулише да је злочин повезан са пљачкањем продавница током протеста због убиства Џаорџа Флојда у Минеаполису.

Шеф полиције Шавни Вилијамс јуче је рекао да је полицајац веровао да из Шоновог џепа вири пиштољ, па је отворио ватру због те „претпостављене претње“.

Kасније је утврђено да је „оружје“ које се налазило у џепу Шоновог дукса заправо био 20 центиметара дуг чекић.

Полицајац који је упуцао младића, ветеран са 18 година радног стажа, послат је на административно одсуство.

Убиство се догодило у ноћи када су у Валеју, као и у остатку Америке, беснели насилни протести, уз пљачке и вандализам. Те вечери је око 100 људи опколило полицијски станицу.

Смрт Шона, које је био латино порекла, додатно ће разбуктати расне тензије у граду у коме се мањине годинама жале на неједнак третман од стране полиције, тврде локални медији. Реакције људи на друштвеним мрежама су бурне.

ИЗВОР: intermagazin.rs
california-national-guard-1200x742-1-750x464.jpg
 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano