Nurkić: Koji klaun je sastavljao jugoslavenski Dream Team?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Veliku pažnju izazvao je Marcin izbor reprezentacije "Jugoslavije" sastavljene od košarkaša iz nekadašnjih republika države koja se raspala 1991.

Najčitaniji španski list u imaginarnu selekciju uvrstio je Dončića, hrvatskog i srpskog Bogdanovića, Jokića... ali teško je ne primijetiti jedan veliki izostanak u spomenutoj ekipi. 

Marca među 12 igrača nije našla mjesto za Nikolu Vučevića, uprkos tome što godinama dobro igra za Orlando, a tokom sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa bio je jedan od najboljih centara najjače lige svijeta.

Međutim, 19.5 koševa, 11 skokova i 3.7 asistencija po NBA utakmici nije Vučeviću bilo dovoljno da ga Marca uvrsti u košarkašku reprezentaciju Jugoslavije.

To je razljutilo Jusufa Nurkića: "Brate, razumijem zašto ja nisam unutra, ali šta imaju protiv tebe? Marca, samo nam recite ko je klaun koji je sastavio ovu ekipu" napisala je Bosanska zvijer u reakciji na ignoriranje crnogorske zvijezde. 

Nurkić se ne buni što njega nema u jugoslavenskom Dream Teamu jer on već godinu i dva mjeseca prisilno pauzira zbog teških lomova kostiju lijeve noge. Prije ozbiljne povrede igrao je u životnoj formi za Portland. 

Index

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: