O NJEMU SE MALO ZNA: Ko je najmisteriozniji lik srpskog podzemlja?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Novica Živković je u Francuskoj bio poznati pljačkaš, ali i glumac i producent filmova u kojima su glumili velikani poput Belmonda.

Novicu su u njegovom selu zvali Kandri, a kasnije je dobio nadimak Stiv, po kome ga i dan danas znaju. Imao je mnogo imena, jedan od njegovih alijasa bio je "Radiša Jovanović", ime po kom su ga neki znali.

Legende devedesetih

Brutalne egzekucije navodno glavnih ljudi "škaljarskog klana", Igora... Dedovića i Stevana Stamatovića, u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, osim istog kalibra oružja, povezuje, kako se sumnja, i isti "tiper". Prema operativnim podacima policije u regionu, reč je o "škaljarcu" S. L.

Zajedno sa Brunom Sulakom bio je strah i trepet za sve banke i zlatare na Zapadu. Dok je živeo u Jugoslaviji nije imao problema sa zakonom, osim onda kada je kao veliki ljubitelj golubova, "doneo" tuđi kavez u svoje dvorište, kako je on to u žargonu govorio.

Iz ove male oronule stare kuće (levo) u selu Slatina kraj Leskovca otisnuo se u svet.

Stiv je imao dva lica: Na slici dole levo ga vidimo kao glumca u francuskom filmu gde je igrao inspektora, a dole desno je fotografija iz pravog života nastala posle jedne uspešne pljačke zlatare.

Novica je nameravao da se vrati u domovinu, slao je pare od kojih je napravljena velika kuća (desno u pozadini), ali Stiv ili Kandri kako su ga komšije zvale, nikada nije stigao u njoj da živi, ubijen je u zasedi francuske policije.

 

Izvor: espreso.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano