OBJAVLJEN DRAMATIČAN SNIMAK, RUSI ISPALJUJU OCA SVIH BOMBI: Vatrena lopta uništava sve pred sobom, evo šta radi telima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Na objavljenim snimcima granatiranja ukrajinske teritorije, stručnjaci tvrde da Rusi koriste termobarične bombe.

Na osnovu najnovijih sniamka ruskog granatiranja ukrajinske teritorije, stručnjaci tvrde da Rusi ispaljuju termobarične rakete.

"Ruski snimci bespilotnih letelica Orlan-10 navodno TOS-1A termobaričnih MLRS udara na ukrajinske položaje", napisao je stručnjak za odbranu Rob LI na Telegramu.

Termobarične bombe daleko su razornije od konvencionalnih eksploziva. Ipak, za razliku od kasetnih bombi, one nisu zabranjene međunarodnim pravom, sve dok se ne koriste protiv civila.

Upotreba termobaričnih bombi rezultira ogromnom eksplozijom, pokrećući "vatrenu loptu" visoke temperature koja usisava kiseonik u okolnom području i stvara ogroman talas eksplozije. "Vatrena lopta" može da ispari tela uhvaćena u blizini eksplozije, dok eksplozijski talas visokog pritiska može da sruši zgrade i pokida ljudske organe.

Snimak se pojavio dok su zapadni vojni izvori uporedili Putinovu ulogu u invaziji na Ukrajinu sa ulogom brigadira ili generala.

Putinovi vojnici do sada nisu uspeli da ostvare svoje vojne ciljeve u istočnoj Ukrajini, gde ruske snage pokušavaju da izvrše prodor kako bi opkolile ukrajinske trupe u regionu Donbasa. Zvaničnici veruju da bi Putinova odluka da preuzme ličnu kontrolu nad kretanjem trupa na terenu mogla da doprinese vojnim neuspesima.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano