OBOREN PONOS TURSKE VOJSKE I AVIJACIJE: "Karayel" pogođen raketom "zemlja-vazduh" lokalne proizvodnje! (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Huti su oborili saudijski borbeni dron turske proizvodnje iznad jemenskog Hadža. Huti (Ansar Alah) su objavili da je njihova protivvazdušna odbrana oborila borbeni dron "Karayel" turske proizvodnje koalicije predvođene Saudijskom Arabijom iznad severozapadne jemenske provincije Hadža.

Brigadni general Jahja Sari, portparol jemenske grupe, rekao je da je dron oboren raketom "zemlja-vazduh" lokalne proizvodnje iznad okruga Hajran nakon kršenja sporazuma o prekidu vatre u Jemenu koji su pokušale da sprovedu UN.

- Naše oružane snage potvrđuju da su prisutne i spremne da odgovore na svako kršenje primirja ili agresiju od strane snaga agresora - naveo je portparol u saopštenju.

 

 

Borbeni dron "Karayel" razvio je turski Vestel za obavljanje izviđačkih i borbenih misija. Dron ima izdržljivost do 20 sati i radni domet od 150 kilometara. Bespilotna letelica može biti naoružana lakom laserskom municijom MAM-L i MAM-C proizvedene u Turskoj kompanije Roketsan.

Vojni mediji Huta objavili su 23. maja snimke na kojima se vide ostaci oborenog drona, koji očigledno nije bio naoružan.

Ovo je drugi borbeni dron koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koji su oborili Huti otkako je 2. aprila stupio na snagu prekid vatre pod pokroviteljstvom UN-a.

 

Četvrtog maja grupa je oborila borbeni dron Rainbow CH-4 kineske proizvodnje koalicije nad okrugom Harad u Hadži. Tada je grupa saopštila i da je dron oboren zbog kršenja primirja. Prekid vatre, koji se jedva održava, trebalo bi da se okonča 2. juna. UN se nadaju da će trajni prekid vatre biti postignut pre kraja sadašnjeg.

 

 
 
jemen_foto_profimedia_0.jpg
Foto: Profimedia
jemen_1_foto_profimedia.jpg
Foto: Profimedia
 
 
 
 
jemen_foto_profimedia_0.jpg
jemen_1_foto_profimedia.jpg
jemen_2_foto_profimedia_0.jpg
jemen_3_foto_profimedia_0.jpg
jemen_4_foto_profimedia_0.jpg
jemen_5_foto_profimedia_0.jpg
 
 
 
Izvor srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano