OBRT! OTKRIVENO KAKO SU AUSTRALIJANCI PREVARILI NOVAKA: Sve je moglo da se izbegne da su uradili JEDNU sitnicu!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Novak Đoković je možda najveću grešku napravio kada je objavio na Instagramu da putuje u Australiju sa "medicinskim izuzećem".

Srpski teniser Novak Đoković proživeo je pravu torturu početkom godine kada je doputovao u Australiju. Bio je u pritvoru, išao na Sud, međutim na kraju je deportovan odlukom ministra za imigracije Aleksa Houka.

Đoković je u zemlju ušao zahvaljući "medicinskom izuzeću" koju su odobrile dve nezavisne komisije, međutim kada se ukrcao na avion i saopštio svetu da će igrati na Australijan openu bez vakcine - došlo je do velikog obrta. Odjednom su mu poručili da njegova viza nije validna, a sada je otkriveno i kako je došlo do ovakve greške.

Najnovija informacija govori da je vizu Novaka Đokovića odobrio "čovek, a ne kompjuter", pa je sve moglo da se izbegne da su ispoštovani svi protokoli koje inače prolaze ostali putnici.

O čemu se tačno radi? Novakova dokumentacija o vakcini, odnosno o "medicinskom izuzeću", nije prošla kroz digitalni sistem. Da jeste, avionska kompanija bi Đokovića savetovala da ne putuje u Australiju, pa bi tako bio izbegnut haos kroz koji je srpski teniser prošao u međuvremenu.

Sekretar australijskog Ministarstva unutrašnjih poslova Mikael Peculo je odgovarao na pitanja u tamošnjem Senatu i potvrdio da bi "kompjuterski sistem" sve odmah rešio.

"Da imamo mašinu za putoanje kroz vreme i da možemo da vratimo vreme - potpuno funkcionalan sistem sa svim parametrima bi pokazao da Đoković nema dozvolu da uđe u zemlju", pojasnio je Peculo na saslušanju u Senatu i time potvrdio da je Australija napravila veliku grešku.

Sve u svemu deluje da je Đoković najviše ispaštao zbog australijske igrarije tokom koje se odgovornost prebacivala sa jedne na drugu vlast, a čak iako mu je Sud dozvolio da ostane u zemlji - ipak je proteran.

Drama i dalje nije završena, o ovome će se još pričati u Senatu...

 

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano