Od trnja do Brazila - Bosna i Hercegovina
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Sezone 2012/2013 stvorila se zlatna generacije u fudbalu Bosne i Hercegovine.Generacija koja je ovu malu zemlju po prvi put odvela na jedno veliko takmičenje.

Kvalifikacije je otvorila protiv Lihtenštajna i Latvije.Onda su u goste otišli neugodnoj Grčkoj i uzeli 1.bod.Onda je Bosna nastavila da gazi.Pobjeda protiv Litvanije,Latvije i Grčke,a onda hladan tuš u Zenici.Gubitak od Slovačke.Međutim momci nisu spustili glavu,otišli u Slovačku i desio se bum.Gubili su sa 1:0 a onda čudo ,gol Bičakčića i čuveni gol Hajrovića(dobro došaoo međuu pravuuu rajuuuu),zmajevi su imali sve u svojim rukama.Kući su pobjedili Lihtenštajn i onda su krenuli u pokoravanje Litvanije.I jedva ali pobjeda je došla "oko plavo" je postigao gol. Slavlje je počelo u cijeloj Bosni i Hercegovini.

A onda je došla čuvena Marakana i Argentina.Naša himna i jeza na našim rukama.Tu utakmicu su izgubili ,ali ostaće upamćena po prvom golu na velikom takmičenju i intoniranju himne na velikoj Marakani.Nažalost izgubili su od Nigerije (taj ofsajd),pobjedili Iran ali nije bilo dovoljno.

To je ta čuvena Brazilska priča!! 

https://www.youtube.com/watch?v=hYXjfHE-_Ow

video:FIFATV

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano