Oglasila se ambasada Rusije nakon odluke Njemačke da pošalje tenkove Ukrajini
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UAmbasada Rusije u Njemačkoj poručila je da je izuzetno opasna odluka Berlina da odobri slanje tenkova Leopard 2 Ukrajini.

 

Iz Ambasade su dodali a takva odluka podiže sukob na novi nivo konfrontacije.

“Nažalost, ovo se dešava iznova i iznova. Još jednom smo uvjereni da Njemačka, kao i njeni najbliži saveznici, nije zainteresovana za diplomatsko rješenje ukrajinske krize, već je za njenu trajnu eskalaciju i neograničeno pumpanje kijevskog režima sve ubojitijim oružjem. ‘Crvene linije’ su prošlost”, navedeno je u fejsbuk objavi ove Ambasade.

U objavi se navodi da je ova odluka Njemačke konačno odbijanje da prizna “istorijsku odgovornost našem narodu za strašne, vanvremenske zločine nacizma tokom Velikog otadžbinskog rata, zaborav teškog puta poslijeratnog pomirenja među Rusima i Nijemci. Uz odobrenje rukovodstva SRG, borbeni tenkovi sa njemačkim krstovima ponovo će biti poslati na ‘istočni front’, što će neminovno dovesti do pogibije ne samo ruskih vojnika, već i civilnog stanovništva”.

Podsjećamo, juče su pojedini mediji objavili vijest da će Njemačka Vlada odboriti slanje tenkova Leopard 2 Ukrajina, a danas je ta vijest i potvrđena zvaničnim saopštenjem.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: