OGLASIO SE GENERAL RATKO MLADIĆ I POSLAO JAKU PORUKU: "Čuvajte jedinstvo i Republiku Srpsku!"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ratko Mladić čestitao je 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske.

Nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić čestitao je 12. maj - Dan VRS svim pripadnicima ratnog i posleratnog sastava i današnjeg Trećeg pešadijskog  puka i poručio im da čuvaju jedinstvo stečeno u ratu i Republiku Srpsku.

General Mladić je čestitku uputio posredstvom sina Darka Mladića, naglasivši da je ponosan na VRS koja je u ekstremno teškom vremenu sačuvala narod i odbranila Republiku Srpsku, koja se danas na dnevnom nivou bori za prava koja joj uskraćuju i protiv razvlašćivanja.

Darko Mladić je rekao da je u svakodnevnom kontaktu sa ocem koji se sve teže kreće i gotovo da ne izlazi iz zatvorske ćelije u ševeningenskom pritvoru.

 

Prema njegovim riječima, porodica i advokati mesecima unazad nisu dobili izveštaj o zdravstvenom stanju generala, tako da nemaju tačan uvid, a i kad ga dobiju on je nepotpun.

- Mi dobijamo tekstualni izveštaj u kome nemamo rezultate. Naši doktori ne mogu da vide šta mu se daje i da li je adekvatna terapija. Mi smo više puta podnosili sve te zahteve i rezultat je uvek bio isti. Jednom se dobije nešto, a to je nekompletno i onda moramo da se mučimo mesecima ispočetka. Vrši se opstrukcija - rekao je generalov sin.

Mladić je naveo da je general ovlastio njega i advokate da preuzimaju zdravstvene izveštaje, ali da haška administracija uvek ponovo traži novo ovlašćenje.

 

Izvor srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano