ORBAN: Nisu to izbeglice, to su islamski okupatori
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Premijer Mađarske Viktor Orban nazvao je takozvane izbeglice muslimanskim okupatorima, zastupajući politiku mađarske vlade da odbije program EU o primanju migranata.

Lider stranke desnog centra Fides se dugi niz godina bori protiv nametanja kvode od 1.300 migranata koje Brisel želi na naseli u njegovu zemlju uprkos referendumskoj odluci Mađara da ne žele njihovo naseljavanje.

„Mi ne vidimo te ljude kao muslimanske izbeglice. Vidimo ih kao muslimanske okupatore“ rekao je Orban za nemački Bild „Na primer da dođete iz Sirije u Mađarsku morate da pređete 4 države, od kojih su sve siromašnije od Nemačke, ali i u njima može da se živi. Dakle oni ne beže za svoje živote“ rekao je Orban naglašavajući da migranti ne beže od rata onog trenutka kada su prešli iz bezbedne Turske u bezbednu Grčku već traže materijalnu korist.

Premijer Orban je dodao da veliki priliv muslimana „dovodi do formiranja paralelnog društva“. Mađarski lider je ocenio da se „hrišćani i muslimani nikada neće ujediniti“.

„Multikulturalizam je samo iluzija“ naglasio je Orban.

Na pitanje da li je fer da Mađarska obija da primi oko 1.000 migranata dok je Nemačka primila stotine hiljada Orban je rekao „Razlika je u tome što vi želite migrante, a mi ih ne želimo“.

Orban je kritikovao Evrokrate iz Brisela i deo medija za dvostruke standarde jer se Mađarska kritikuje za odbijanje kvota dok „one nisu implementirane u 20 zemalja“.

Izvor: Independent

Tko je Viktor Orban, zločesti dečko europske politike koji je ...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: