OSLOBAĐA SE ISTINA - Filmovi o temama o kojima se dugo ćutalo
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

On je odveo naše glumce u Rusiju, a njih doveo u Srbiju, a sada kreće u osvajanje zapadne filmske industrije. Između dva snimanja uspeo je da udahne i miris mora i borova.

 

milos bikovic - crni bombarder portal -  kosare - zetva film

Miloš Biković ove godine ima uloge u, po mnogima, najznačajnijim srpskim filmovima "Košare" i "Žetva". On ih i sam smatra takvim jer filmovi govore o stvarima o kojima se dugo ćutalo.

"Ovaj projekat je poseban jer govori o jednom novom nivou koje je ljudska civilizacija dostigla, a zove se ljudsko zlo. Da čovek može da se rekonstruiše na rezervne delove i da se tako protka i to je, rekao bih, opšte čovečanska tema", rekao je on gostujući u "Jutru" na TV Prvoj.

Film "Žetva" govori o trgovini organima i zloglasnoj "Žutoj kući", a režira ga američki reditelj Pol Kampf. Dobro je da on režira, smatra Biković, jer će tako film dobiti perspektivu koja "nije obavezno srpska i pomeriće estetiku naracije tako da je čitav svet razume".

Reditelj filma ''Košare'' Balša Đogo prikazaće ovim filmom herojski podvig pripadnika Vojske SR Jugoslavije tokom NATO agresije, a nedavno je u Leskovcu počelo snimanje, čiji početak glumac objašnjava kao, očekivano, haotičan.

''Snimanje je funkcionisalo vrlo haotično jer se ljudi uhodavaju, ali nadam se da će producenti izdžati taj tempo. I moram da napomenem da reditelj Balša Đogo ima neverovtnu energiju i požrtvovanost. Ako on ne iznese ovaj projekat na svojim leđima i sa tom svojom energijom, mislim da niko neće", poručio je Biković.

Reditelji uveliko razmišljaju da snime ili realizuju temu koronavirusa koji je zahvatio čitav svet, ipak Biković misli da su ljude uveliko umorni od te teme.

"Mislim da bi to bila greška, svi pričaju o tome, još samo da gledaju filmove o koroni, pustite me ljudi. Ja prvi ne bih išao da gledam film o koroni, majke mi", rekao je glumac.

(Prva)

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano