Osvojili bismo sve da je on bio selektor
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Engleska reprezentacija je godinama unazad bila najveće razočerenje na završnicama evropskih i svjetskih prvenstava. "Gordi Albion" bi se uglavnom prošetao kvalifikacijama, ali bi onda zakazao na samom prvenstvu. Iznimka je Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, kada ih je Hrvatska zaustavila u polufinalu. 

Sigurno je moglo bolje s obzirom na igrače koji su nastupali za reprezentaciju tada. Jednu sjajnu generaciju činili su Owen, Lampard, Gerrard, Beckham, Rooney, Ferdinand, Terry, Scholes, Ashley Cole, Sol Campbell, ali izostao je rezultat.

Na Euru 2004. i na Svjetskom prvenstvu 2006. reprezentaciju je sa klupe predvodio Sven-Goran Eriksson koji je imao neshvatiljivih odluka pri sastavljanju ekipe, kao što je ona da mu na prvenstvu u Portugalu poziciju lijevog krila igra Scholes. Da švedski trener nije bio pravi čovjek za selektora fudbalske velesile kao što je Engleska govorili su i brojni fudbalski stručnjaci, fudbaleri, a posljednji kritičar Erikssonovog rada je Wayne Rooney, koji smatra da bi sa Guardiolom na klupi taj tim osvojio sve.

"Pogledate u tim koji smo imali i nedvojbeno smo imali najbolju grupu igrača na svijetu. Rio, Terry, Cole, Gerrard, Scholes, Lampard, Beckham, Owen, ja...Da smo imali Guardiolu za selektora osvojili bismo sve tih godina".

Podsjećanja radi, Engleska je na Evropskom prvenstvu u Portugalu 2004. godine plasman završila u četvrtfinalu jer ih je domaćin izbacio nakon izvođenja jedanaesteraca. U Njemačkoj su 2006. godine ponovo zaustavljeni u četvrtfinalu, na isti način od istog protivnika. 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: