Oteli ga prije 32 godine i prodali: U ponedjeljak je sreo svoje biološke roditelje, ovo je slika njihova susreta
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mao Yin je 1988. imao dvije godine kada je otet pred hotelom u gradu Xi’an (u središtu Kine), saopćila je lokalna policija.

Dječak je prodan jednom paru bez djece u susjednoj pokrajini Sečuan (jugozapad zemlje) koji ga je odgojio kao vlastitog sina.

U ponedjeljak je mladić (34) konačno sreo svoje biološke roditelje.

Njegova majka Li Jingzhi je na državnoj televiziji CCTV ispričala da je nakon nestanka sina napustila radno mjesto i bezuspješno podijelila više od 100.000 obavijesti o otmici.

U aprilu je policija dobila dojavu da je jedan muškarac u Sečuanu tokom osamdesetih godina prošlog vijeka kupio dijete. Tehnikom prepoznavanja lica umjetno ostarjele fotografije malog Maoa Yina, njegova fotografija je uspoređena s nacionalnom bazom podataka fotogafija ličnih dokumenata kako bi se pronašle najsličnije osobe.

Ušli su u trag Mao Yinu u Sečuanu gdje vodi trgovinu za unutrašnje uređenje. DNK testom je potvrđeno da je on oteto dijete. Odrastao je ne znajući da je bio otet i sada više ne želi napustiti biološke roditelje s kojima želi živjeti.

Posljednjih deset godina kineska policija je pomogla da 6.300 otete djece pronađu biološke roditelje pomoći DNK testova, prenosi službena novinska agencija Nova Kina.

Otmice djece su bile česte tokom 80-ih godina prošlog vijeka kada se provodila politika jednog djeteta po porodici i kada je porasla potražanja za muškom djecom.

Agencije

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: