OTIŠAO KOD SVOG ANĐELA: Preminuo otac male Slađane koja je stradala u NAJPODMUKLIJEM ZLOČINU nad Srbima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U banjalučkom porodilištu 1992. godine preminulo je 12 beba zbog nedostatka kiseonika. Slađana je preživela, ali je umrla u Prijedoru 2005.

Sekretar Udruženja "12 beba" Željka Tubić rekla je da je odlazak Stojana Kobasa veliki gubitak, jer je on svake godine sa majkama iz ovog udruženja prisustvovao parastosima i obeležavanju smrti banjalučkih zvezdica.

- Svake godine majke iz Udruženja dolaze na obeležavanje smrti naših bebica. Stojan Kobas nije član našeg Udruženja, ali svake godine je dolazio na obeležavanja i polagao crvenu ružu na grobnicu 12 beba - istakla je Tubićeva.

Stojan Kobas biće sahranjen sutra u 13 časova na Gradskom groblju u Prijedoru.

Saučešće porodici Kobas uputili su predstavnici Udruženja "12 beba" i Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

U banjalučkom porodilištu 1992. godine preminulo je 12 beba zbog nedostatka kiseonika. Slađana je preživela, ali je umrla u Prijedoru 2005. godine od raka koljena koji je dobila kao posledicu nedostatka kiseonika dok je bila novorođenče.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija te 1992. godine zabranio je sve letove iznad BiH, a zbog ratnih dejstava put prema Srbiji bio je zatvoren.

IZVOR: SRBIJA DANAS

Stojan Kobas

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: