OTKRIVENO KO SU UHAPŠENI U LUKSUZNOJ ZGRADI U SARAJEVU: Jednog svedok-saradnik odao na suđenju Belivukovom klanu!




PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U



Bojan Hrvatin ispričao da je Giba bio jedan od pucača na Krfu, sa "kavčaninom" Vladimirom Vojinovićem.

Dušan Jovanović Giba uhapšen je u luksuznom sarajevskom stambenom kompleksu, a javnosti je poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe.

Naime, svedok-saradnik u postupku koji se pred beogradskim Specijalnim sudom vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Bojan Hrvatin, dok je javno govorio o ubistvu visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine, otkrio je imena egzekutora.

O Jovanovićevim poslovima na suđenju Belivukovoj grupi, Bojan Hrvatin je ispričao da je bio jedan od pucača na Krfu, sa "kavčaninom" Vladimirom Vojinovićem.

- Na stadionu Partizana video sam i izvesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom - ispričao je Hrvatin u Specijalnom sudu.

- Ja sam se posle hapšenja ove grupe viđao sa Vladom Vojinovićem koji je isto učestvovao u dvostrukoj likvidaciji, i Dušanom, a Miljković mi je još ispričao da je treći svedok-saradnik Nikola Spasojević (kum Marka Miljkovića prim.aut.) imao zadatak da im donosi hranu i sve što treba, i rekli su mu da su bili zabrinuti da će ih odati. Dušan mi je rekao, da je bio i njihov drugar Dijaz, rođak visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana - dodao je.

Takođe, stariji brat sada uhapšenog Dušana Jovanovića Gibe, Vuk Jovanović, teško je ranjen na Karaburmi pre nešto više od godinu dana.

- Posle samog ranjavanja Vuka Jovanovića, policija je kao opciju računala i to da je on upucan kao upozorenje bratu Dušanu. Opomena za Dušana i njegova poslovanja, bila je baš ranjavanje njegovor rođenog brata - kaže izvor.

Kako podseća, Vuk jeste bio od ranije poznat policiji i nije hteo sa njima da sarađuje posle pucnjave, ali isto tako je bilo jasno da nije bio dovoljno upleten u kriminalne radnje da bi došlo do pokušaja ubistva.

- Dušan je bio blizak čitavom kavačkog klana, a Vuk nije bio u tim vodama, ništa više nego što je imao verovatno određena saznanja od brata - kaže izvor.

Ko je Darko Dulović?

Darko Dulović koji je uhapšen sa Gibom prošle godine oslobođen je optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine.

Istovremeno mu je ukinut ranije određen pritvor, a povlači se i poternica koja je za njim raspisana.

Duloviću se, inače, sudilo u odsustvu. On je bio uhapšen u Crnoj Gori, gde je zbog trgovine drogom izdržavao dvoipogodišnju kaznu i nakon njenog okončanja pušten je na slobodu. U slučaju "ubistva Bosketa" teretio se da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na novobeogradski buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi.

 

Ubijeni Siniša Milić bio je bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i navodno blizak saradnik Filipa Koraća.




Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000