OVI TENKOVI GORE KAO I SVI OSTALI, SAMO SU VEOMA SKUPI! Moskva pobesnela, poslali UPOZORENJE Nemačkoj - "Biće uništeni"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPosle višenedeljne rasprave, Nemačka je sada zvanično potvrdila da će Ukrajini isporučiti 14 borbenih tenkova Leopard 2, a takođe će dozvoliti izvoz u treće zemlje. Kremlj upozorava da će borbeni tenkovi, ako budu isporučeni Ukrajini, biti uništeni na bojnom polju.

"Ova odluka prati našu posvećenost da podržimo Ukrajinu najbolje što možemo. Delujemo u skladu sa bliskom, međunarodnom koordinacijom", rekao je danas nemački kancelar Olaf Šolc potvrđujući da će Leopard 2 biti poslat. Nemački mediji su već preneli u utorak uveče da je, posle višenedeljnog pritiska, nemački kancelar pristao da Kijevu isporuči borbene tenkove Leopard 2.

Nemačka ima za cilj da što pre opremi dva bataljona tenkovima Leopard 2, u prvom koraku Berlin će obezbediti 14 tenkova. Kako su takođe najavili iz Berlina, obuka ukrajinskih vojnika počeće u najkraćem mogućem roku, a Nemačka će obezbediti logistiku i municiju. Istovremeno su rekli i da će uskoro izdati dozvole zemljama koje žele da pošalju tenkove u Ukrajinu. Kao proizvođač, Nemačka mora da odobri svaki izvoz tenkova.

"Tehnološki, ovo je neuspešan plan. Ovo je precenjivanje potencijala koji će ovo dodati ukrajinskoj vojsci. Ovi tenkovi gore kao i svi ostali. Samo su veoma skupi", rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dimitrij Peskov.

Kijev, zajedno sa nekoliko zapadnih zemalja, uključujući Poljsku, već duže vreme poziva Nemačku da da dozvolu za snabdevanje tenkova Leopard, koje je nekoliko evropskih zemalja spremno da isporuči Ukrajini. Očekuje se da će SAD ove nedelje objaviti isporuku tenkova Abrams Ukrajini.

 

Izvor mondo.rs
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: