Ovih šest stvari ostaje misterija oko nestanka Mateja Periša
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Obdukcija i DNK analiza tijela pronađenog u Dunavu kod Ada Huje u Beogradu definitivno je potvrdila da je riječ o nestalom Splićaninu Mateju Perišu (27), a kao uzrok smrti navedeno je utapanje!

Podsjetimo, u srijedu oko 9.20 mornari sa rečnog broda primijetili su tijelo koje je plutalo i odmah pozvali policiju. Kada je tijelo izvučeno, vidjelo se da ima istu odjeću koju je u noći nestanka 31. decembra 2021. godine nosio Periš. Tijelo je prenijeto na Institut za sudsku medicinu, gdje je juče završena obdukcija.

Policija potvrdila

- DNK analizom tijela koje je oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno je da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine. Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem - piše u policijskom saopštenju.

Obdukcija muškog tijela izvučenog iz Dunava juče je trajala satima, a završena je oko 13 časova, kada je tjielo prenijeto u mrtvačnicu. Otkako je Matej Periš nestao iz Beton hale, u noći između 30. i 31. decembra, potragu za mladićem pratio je niz misterija, a čini se da neke od njih nikada neće biti razriješene. Neposredno nakon nestanka Splićanina vjerovalo se da je on izašao iz kluba u majici kratkih rukava, jer je bila gužva u toaletu. Ova tvrdnja nije potkrepljena rekonstrukcijom njegovog kretanja, a nikada sa sigurnošću nije utvrđeno zbog čega je izašao iz "Gotika", u kom je bio sa svojim prijateljima iz Splita.

Misteriozna Maja Sopta obilježila je potragu za Matejem, naročito kada se saznalo da je nju posljednju zvao. Sumnjalo se da je Matej krenuo ka Savskom keju da bi se sreli, ali je tokom istrage djevojka ispitana i navela je da oni kobne večeri nisu ostvarili kontakt, jer se ona nije javila na telefon niti je odgovorila na njegovu poruku.

Klub "Gotik"

- Izgleda da neće biti otkriveno ni da li je u klubu "Gotik" zaista došlo do sukoba sa momcima iz Zadra koje je Splićanin upoznao. Spekulisalo se da su se dvije grupe mladića prvo zajedno provodile, a potom i posvađale oko flaše viskija, pa da je Matej poslije tog nesporazuma izašao napolje - kaže izvor.

Takođe, snimci nadzornih kamera od iz Savamale pokazali su da je Matej kobne večeri neprekidno trčao punih devet minuta iako ga niko nije jurio, a sada je jasno da se vjerovatno nikada neće saznati gdje se zaputio i zbog čega trči, iako se spekulisalo da je mogao trčati pod dejstvom narkotika.

- Među nejasnim misterijama će ostati i pitanje gdje je Matej želio da ide kada je pokušao da zaustavi taksi, a njegov otac je naveo i da je mladić čak tri puta te večeri pokušao da uđe u taksi vozilo, ali ni jedan taksista nije mogao da ga primi, jer su bili zauszeti - kaže izvor.

Možda čak i najveća mistaerija u slučaju Splićania jeste njegov ulazak u rijeku Savu.

- Sam trenutak njegovog ulaska u vodu nije snimljen, te je nepoznanica da li je ušao svjesno s namjerom ili se okliznuo - kaže izvor.

Ambasada pomaže

Kako je prenijela Hina, Ambasada Hrvatske u Beogradu u saradnji sa srpskim vlastima i porodicom Periš, obezbjediće da se tijelo u najkraćem roku prebaci u Hrvatsku.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano