OVO JE BILA POSLEDNJE ĐINĐIĆEVO NAREĐENJE: 24 sata pre ubistva, premijera BIA GA JE OBAVESTILA OVO
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Način lociranja i ličnog javljanja direktno Đinđiću ispunjen je samo jednom - 11. marta uveče.

Poslednja naredba koju je Zoran Đinđić, pokojni premijer Srbije, izdao Bezbednosno-informativnoj agenciji, noć pred ubistvo u Nemanjinoj 11, bila je da se nastavi praćenje njegov bliskog saradnika DS, koji je, kako se sumnjalo, bio povezan sa kriminalcima.

Ova do sada nepoznata informacija objavljena je u knjizi "Služba" čiji je autor Goran Živaljević, zamenik direktora BIA kojeg je na to mesto postavio upravo Đinđić.

 

Živaljević piše sledeće:

- Poslednji nalog koji smo od premijera dobili odnosio se na podsredno (samo putem tehnike) praćenje jednog njegovog bliskog saradnika i dugogodišnjeg prijatelja iz stranke, a zbog veza sa kriminalnim klanovima, gde je insisitrao da mu svake večeri, na osnovu baznih stanica, javlja njegovo kretanje - piše bivši zamenik direktora BIA.

Ipak, prema njegovim rečima, taj način lociranja i ličnog javljanja direktno Đinđiću ispunjen je samo jednom - 11. marta uveče. Sledećeg dana, premijer je bio ubijen.

Interesantna je informacija da je, prema navodima Živaljevića, srpski ataše u Skoplju 11. marta primio informacije da će premijer biti ubijen. Rezultati istrage kontakata tog atašea nisu do danas poznati, zaključuje bivši obaveštajac.

Inače, u knjizi se iznose kritike nekolicine članova DS i funkcionera u Vladi i državnoj upravi generalno.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 20003. godine, a istraga - u okvirfu akcije "Sablja" koja je usledila - dovela je do otkrivanja atentatora. Visoki oficiri, poput Milorada Ulemeka Legije, osuđeni su ili povezivani sa ubistvom. Istraga je pokazala da je bilo i značajnih propusta u ličnom obezbeđenju Đoinđića.

(Espreso.rs/Alo)

Zoran Đinđić - crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano