OVO NISMO OČEKIVALI! Britanija i SAD stale na stranu Đokovića - Australiju označili kao AUTOKRATSKI režim!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

.Deportacija Đokovića - potez autokratske vlasti, tako bar tvrde vodeći američki i britanski univerziteti!

U proglasu koji su potpisali naučnici sa vodećih američkih i britanskih univerziteta, deportacija Novaka Đokovića označena je kao kršenje demokratskih vrednosti! Oni su takođe pozvali Australiju da u što kraćem roku ukine sve kovid mere.

- Eksplicitno označavanje gospodina Novaka Đokovića kao pretnju australijskom javnom redu i miru kao i zdravlju nacije, podvlači zabrinutost zbog mandata obaveznog vakcinisanja i pasoša kao sredstva autoritarnog ponašanja. Ograničavanje dolaska ljudi na posao, u škole, vožnju javnim prevozom i društveni život zasnovanom na statusu o kovid vakcinaciji, dolazi u sukob sa ljudskim pravima, promoviše stigmu i društvenu polarizaciju i štetno utiče na zdravlje - stoji u proglasu.

 

Inače, proglas su potpisali profesori: Kevin Bardoš (Univezitet Vašington), Aleksandre se Figueiredo i Džejms J. Doidž (Londonska škola higijene i tropske medicine, odsekk ua infektivne bolesti i epidemiologiju), Rejčel Gur-Ari i Stefan Beral (Univerzitet Džon Hopkins), Euzebijuš Jamrozik (Univerzitet Oksford), Trudo Lemens (Univerzitet Toronto, odsek za pravo), Salman Kešavdži (Univerzitet Harvard, medicinska škola) i Dženis Grem (Univerzitet Dalhausi).

Podsetimo, Novak Đoković inicijalno je dobio vizu za ulazak u Australiju, ali mu je ona pri sletanju u Melburn poništena, i na kraju je na osnovu sudske odluke morao da napusti zemlju.

informer.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano