OVO SE GRANIČI SA LUDILOM: PORTPAROL KREMLJA ODBRUSIO! Nakon histeričnog poteza Poljske, Moskva zatečena
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da ne zna kako će rešiti sitaciju sa Poljskom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da se histeričan stav poljskih vlasti graniči s ludilom zbog čega tvrdi da je situaciju sa izvozom gasa teško predvideti. Ranije danas poljske vlasti odlučile su da deaktiviraju međuvladin sporazum iz 1993. o isporukama ruskog gasa Poljskoj.

"Dobro vidimo kakav su pomahnitali stav zauzele poljske vlasti. Taj stav je na ivici ludila. U tom pogledu teško da je moguće predvideti bilo šta razumno", odgovorio je Peskov na pitanje izveštača Tasa da li bi saradnja između Moskve i Varšave mogla biti obnovljena.

Peskov je priznao da je trenutno teško ostvariti bilo kakve ugovorne odnose sa tom zemljom.

"Kao što znate Poljska je dugo odbijala da plaća gas. Da bi gas mogao da bude isporučen moraju biti ispunjena dva uslova, a to su dokumentovani sporazum i plaćanje isporuka", naveo je Peskov.

Peskov je kazao da iako zvanična Varšava već dugo odbija da plaća za gas Poljska i dalje indirektno dobija ruski gas koji "kupuje po većoj ceni preko poznate šeme".

Da podsetimo, Varšava je pre roka raskinula ugovor o isporuci ruskog gasa, rekao je u Pjotr Naimski, ovlašćeni predstavnik Kabineta ministara za stratešku energetsku infrastrukturu.

"Vlada Mateuša Moravjeckog je 13. maja usvojila rezoluciju o raskidu sporazuma između vlade Poljske i vlade Ruske Federacije. Može se konstatovati da gasni odnosi Poljske i Rusije prestaju da postoje“, rekao je on.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano