Pad Kabale - Video o kome svi pričaju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mnoge slavne ličnosti prihvatile su Kabalu, i gle čuda, iznenada su doživjele planetarnu slavu. Lista slavnih koji su postali sljedbenici ovog drevnog učenja je ogromna: Elizabeth Tailor, Victoria i David Beckham, Demi Moore, Rosen Bar, Ashton Kutcher, Jeff Goldblum, Rob Love, Lindsai Lohan, Britnei Spears, Donna Karan, Gvineth Paltrou, Madonna, Her bivši muž Gui Ritchie i mnogi drugi.

 

Centri kabale nalaze se na preko pedeset lokacija širom svijeta, ali je svakako najpoznatiji je onaj u Los Anđelesu, blizu Holivuda. Malo je gnusno gledati holivudske zvezde kako svakoga petka uveče bulje u srednju školu na kurseve ovog izopačenog misticizma čiji je simbol krst na koji je umjesto Hrista omotana zmija (sotona). Da li su pristali da služe djavolu kako bi postali velike zvijezde?

Pad Kabale - 1. deo

Pad Kabale je dokumentarni rad u deset nastavaka nagrađivane holandske autorke i istraživača Janet Ossebaard. Copyright @Janet Ossebaard I just translated th...

Među bukom svih ovih zvijezda ističemo projekat „Madona“ Velikog oka, koji je najstrašniji primer kako se vjerske religije sistematski zagađuju u katoličkim zemljama, posebno među adolescentima. Najpopularnija pop ikona Madona, pornografijom, razbojništvom i okultnom muzikom, programira umove svojih obožavalaca, a samim tim i ona puno više radi sa svojim životnim stilom: bogohuljenje, đavolska inverzija hrišćanske simbolike (dizajnirala je svoj zaštitni znak po uzoru na Čudesnu medalju Blažene Djevice Marije ) i ezoterika - što je sve i smisao kabalističkog misticizma. Nakon što je rodila ćerku Lourdes (zanimljivo ime?), Madonna je 1998. snimila svoj sedmi studijski album, Rai of Light, u čast Kabale, tvrdeći da joj je ovaj projekat pomogao da postigne duhovnu čistoću. Nepotrebno je reći da je album osvojio četiri Gremija od šest, prvi put se pojavio u mnogim zemljama i prodat je u desetinama miliona primjeraka.

Madona, sa mnogim holivudskim slavnim i vjerskim nastavnicima, često posjećuje Izrael na tzv 'Kabala prolazi', posebno na jevrejske praznike Jom Kippur (Dan Pomirdbe) i Rosh Hashanah (Nova godina). Na tim hodočašćima pop kraljica dobija brojna priznanja.

Da bismo uopšte razumjeli Kabalu, potrebno je znati da se misticizam u judaizmu drži do najvišeg i najsloženijeg stepena proučavanja riječi Boga. Jevreji tumače biblijsko propovjedanje tražeći u njemu skriveno i dublje značenje. Za njih je Tora živi organizam. Za jevrejskog mistika, čitav tajni duhovni život pulsira u beskonačnim slojevima Tore ispod spoljne ljuske pojedinih riječi. Stoga se Tore ne sastoji samo od riječi, rečenica i poglavlja, već je živo tkivo otelotvorenja božanske mudrosti. To nije samo zakon jevrejskog naroda, već kosmički zakon. Veza između jevrejskog misticizma i Tore stvorila je jevrejsku mistiku brojeva i slova, uz pomoć koje jevrejski mistik kabalista nastoji da prodre u božanske tajne i razotkriva ih. Sigurno je reći da je najveća degeneracija judaizma ugovorena u jevrejskom misticizmu (učenje Kabale) koji se ponekad degenerira u teurgiju (poznata kao tanka nit između teurgije i nigromantije, to jest između bijele i crne magije) i u magijskim praksama. 

Kabala je poprimila današnji oblik u 12. i 13. vijeku, a krajem 16. vijeka je zahvaljujući djelu jednog od najvećih jevrejskih mistika, rabina Isaka Lurije, postala dominantna u svim centrima judaizma. 

Novi i puni životni duh Kabale došao je u novom dobu, među hadisima, ultra-pravoslavnih istočnoevropskih Jevreja koji danas žive u velikim zajednicama u Izraelu i Sjedinjenim Državama. Danas ima poseban uticaj u nedavnom jevrejskom pravoslavlju, posebno među rabinima gdje je uticaj Kabale preovlađujući. Sam dragulj jevrejske mistike je Zohar ili Knjiga sjaja, najpoznatija kabalistička knjiga čiji tekstovi razvijaju poseban način razmišljanja, gledanja i doživljavanja. Nauka tvrdi da ju je napisao jevrejski rabin, poznat po svom proučavanju kabala i kastiljskih gnostika, Moshe de Leon krajem 13. vijeka, u duboko mističnom hrišćanskom okruženju jugozapadne Evrope. Zohar je, u stvari, mistični komentar Tore koji se uranja u dublje duhovne dubine i uspinje u ekstatičnu blizinu "božanskog". Da bismo stekli pravi utisak o Kabali, prisjetimo se riječi jednog od najuticajnijih kabalističkih rabina Askenazija: „Svi anđeli su čisti. Kao i sotona. To je veoma sveto biće. Ali on dobro zna svoj posao: javni je tužilac na sudu Božjem. "Dakle, kabalistički demoni nisu duhovna bića - pali anđeli kao hrišćani, već su bića prema daimonu" grčkog smisla ": srednja," dobra "bića . Odnosno, za mistike Kabale demoni su duhovi vazduha, "svijetla bića" (po kojima su se masoni nazivali "sinovi svetlosti"), prenosioci žive pneume. Sličnu nauku o sotonizmu nalazimo u knjizi Morali i dogme starog i prihvaćenog škotskog obreda slobodnog zidarstva Alberta Pikea. Jasno je da je takva angeologija, ili bolje rečeno demonologija, nespojiva sa hrišćanstvom. U njemu smo, unutar masonskih ekumenskih "crnih đavola", preokrenuli koncept sotone. Stoga za svakog hrišćana postoji samo jedna istina. Ista duhovna bića ne mogu nadahnuti kabaliste i hrišćane!

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari
gonzales - мај 6, 2020, 4:57 по подне - Odgovori

Svasta

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano