PADA PODRŠKA BAJDENU Amerikanci nezadovoljni predsjednikom, demokrate u panici
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nivo podrške američkom predsjedniku Džou Bajdenu opada već četiri nedjelje zaredom i sada iznosi 36 odsto, što odgovara najnižem nivou koji je viđen krajem maja ove godine, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje su sproveli Rojters i Ipsos.

Bajdenov rejting od avgusta prošle godine nije bio viši od 50 odsto, što je znak upozorenja da bi njegova Demokratska stranka mogla da izgubi kontrolu nad najmanje jednim domom Kongresa SAD na izborima na sredini predsjedničkog mandata koji će se održati 8. novembra ove godine, prenosi Rojters.

Trideset četiri odsto Amerikanaca je istaklo da je ekonomija najvažnije pitanje građana SAD, a Bajden se suočava sa najvećom inflacijom u posljednjih 40 godina, čemu su značajno doprinijele posljedice sukoba u Ukrajini, koje su ograničile globalne lance snabdjevanja, pogotovo gorivom, navodi britanska agencija.

Prema istraživanju Rojtersa i Ipsosa, 73 odsto demokrata podržava Bajdena, što je za jedan procenat manje nego prošle nedjelje.

U avgustu prošle godine Bajdena je podržavalo 85 odsto demokrata.

Među republikancima Bajdenov rejting je pao na sedam odsto, a prošle nedjelje je iznosio 11.

Prema istraživanju, samo 18 odsto Amerikanaca smatra da se njihova zemlja kreće u pravom smjeru.

Bajdenov rejting podrške se približava najnižim nivou njegovog prethodnika Donalda Trampa, koga je u decembru 2017. godine podržavalo 33 odsto ispitanika, prenosi Rojters.

Anketa koju su sproveli Rojters i Ipsos je sprovedena onlajn na engleskom jeziku širom SAD, a prikupila je odgovore 1.002 odrasle osobe, uključujući 435 demokrata i 379 republikanaca, navodi britanska agencija, prenosi Blic.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano