Poruka autorima - Crni Bombarder Portal

Poštovani autori,
Ovom prilikom želimo da Vas pozovemo na poštovanje sledećih pravila kako bi izbjegli moguće neprijatnosti.

1. - Ukoliko autori sadržaj preuzimaju sa drugih portala dužni su na dnu sadržaja ostaviti kredit izvora sadržaja (potpisivanje izvora). Primjer : Ukoliko ste preuzeli članak sa portala Mondo.rs, dovoljno je da na kraju teksta napišete "izvor : Mondo.rs". Napominjemo Vas da ste za Vaš sadržaj odgovorni, a portal Crni Bombarder zadržava pravo isključivanja zarade na člancima koji ne ispune ovo pravilo.

2. - Portal Crni Bombarder podstiče slobodno novinarstvo, te ste u mogućnosti pisati na sve teme koje nisu clickbait ili ne sadrže nemoralan sadržaj (Npr. "OVO PROVJERENO LIJEČI RAK", Takav lijek nažalost još uvijek ne postoji, te je takav sadržaj strogo kažnjiv. Recezenti portala imaju zadatak da spriječe takav sadržaj.)

3. - Autori su dužni na pregled dostaviti kompletan članak, koji odgovara naslovu. Ukoliko u naslovu postoji naznaka da članak sadrži video snimak, a vi ga niste dodali, članak će biti odbijen ili vraćen na izmjenu.
Napominjemo Vas da u novom ažuriranju sistema postoji novi način dodavanja video snimaka ili sadržaja sa drugih društvenih mreža.
***
U uređivaču teksta pronađite opciju "Social embed" ( https://prnt.sc/20xba7x ), zatim pronađite izvor sa kog želite dodati video snimak, te kopirajte direktan link video snimka. (Napomena: TikTok saržaj dodajte preko opcije "General", koja može poslužiti za sve druge vrste sadržaja )
***

4. Autori trebaju nastojati urednosti svog sadržaja. Pokušajte nakon kopiranja sadržaja pregledati to što ste kopirali. U uređivaču teksta pronađite opciju formatiranja sadržaja ( https://prnt.sc/20xbbye ), koja će označeni dio teksta "očistiti" od formatiranja sa preuzetog portala. Vratiće ga zadani font, boju, bez pozadine ili drugih formacija.
Ne kopirajte fotogalerije bez potrebe, već težite da imate jasan i detaljan članak, ali bez previše nepotrebnih slika ili drugih elemenata.

Time nećete odbiti vašu publiku, koja nakon ulaska na članak ne bi mogla da se snađe i pročita šta želi, naprotiv, pridobićete je za svaki sledeći tekst. To će Vam povećati zaradu.

U proteklom periodu recezenti su formatirali Vaše članke, što je dovodilo da zastoja u odobravanju članaka. Recezenti će i dalje nastojati formatirati članke kada su u mogućnosti, ali kada nisu ovlašteni su vratiti ih na izmjenu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Molimo autore da iznesu svoje mišljenje o novim poboljšanjima, daju svoje prijedloge ili kritike za poboljšanje i olakšanje rada na portalu Crni Bombarder.
Želimo Vam puno sreće i uspjeha!