PAKLENO DETINJSTVO NAJPLAĆENIJEG GLUMCA NA SVETU! Otac ga u VRTIĆU navukao na drogu, evo da li mu je oprostio pre smrti
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-URobert Dauni Džunior počeo je da se drogira sa ocem kada je imao samo 6 godina.

Robert Dauni Džunior objavio je film o svom detinjstvu tokom kojeg mu je otac davao drogu i alkohol, što ga je obeležilo za čitav život. Najplaćeniji glumac na svetu, popularni Iron man i Šerlok Holms, otkrio je kakav je odnos imao sa ocem Robertom Daunijem starijim i kako je njegovo odrastanje izgledalo.

Robert Dauni stariji bio je režiser i snimio je više filmova koji nikada nisu doživeli komercijalni uspeh. Otac jednog od najpopularnijih akcionih junaka današnjice bavio se "čudnim" temama u svojim filmovima i nikako nije shvatao zašto ga okolina ne razume. Nije dobro zarađivao i čak je snimio film za odrasle kako bi mogao da plati troškove porođaja supruge, kada je donosila Roberta mlađeg na svet. Borio se sa zavisnošću od droge, ali je u njihovoj kući bilo "sasvim normalno" da se deci ponude opijati, otkrio je glumac.

"Imao sam šest godina kada sam sedeo i gledao kako otac igra poker sa prijateljima. Pijuckao sam čašu belog vina. Otac me je video kako pijem i ponudio mi džoint. Rekao mi je, probaj ovo umesto alkohola", ispričao je Dauni mlađi u filmu.

Slavni glumac više puta je imao probleme sa zakonom zbog zavisnosti od droge, i sudiji je 1999. godine rekao da je zavisnik jer ga je otac "navukao" na nedozvoljene supstance još dok je bio dete.

"Ne mogu bez heroina i kokaina, osećam se kao da imam sačmaru u ustima, prst na obaraču, i uživam u ukusu metala", rekao je on.

Robert Dauni stariji umro je u julu prošle godine od Parkinsonove bolesti. U filmu je više puta zamolio sina da ne razgovaraju "baš o svim" detaljima njegovog odrastanja, iako su bili vrlo bliski i sin mu je oprostio strašne događaje iz detinjstva. U jednom od prikazanih intervjua iz devedesetih, glumčev otac rekao je da je tek godinama shvatio da je Robert mlađi imao vrlo problematično detinjstvo.

"Mi smo smatrali da je licemerno da ne dozvolimo deci da probaju sve što smo uzimali. Sada shvatam koliko je to bilo idiotski. Srećan sam što je moj sin tu, jer sam se više puta brinuo da neće ostati živ", rekao je on.

Robert Dauni stariji ostavio je drogu kada ga je pogodila najpre velika ljubav, a ubrzo i tragedija. Oženio se Lorom Ernst 1991. godine, ali joj je ubrzo postavljena dijagnoza oboljenja motornih neurona. Umrla je tri godine kasnije.

Tokom devedesetih, njegov sin je hapšen više puta zbog droge, posedovanja oružja, a pamti se incident kada je pod dejstvom opijata ušao u komšijinu kuću i obeznanjen legao u krevet njegovog sina od 11 godina. Pokušavao je da se leči, bežao iz ustanova, više puta bio u zatvoru, policija ga je nalazila kako bos luta ulicama... Konačno je 1999. osuđen na tri godine zatvora, ali je pušten posle samo godinu dana. Upoznao je Suzan Levin 2003. godine, a ona mu je rekla da će se udati za njega samo ako zauvek ostavi drogu.

Robert Dauni mlađi krenuo je na terapiju, završio je program odvikavanja od 12 koraka, počeo da se bavi meditacijom i borilačkim veštinama kao što je kung fu, i konačno se izborio sa demonima. Sada ponosno priznaje da je najjači stimulant koji uzima - kafa. Pogledajte trejler filma "Sr"!

(MONDO)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: