PANIKA U KREMLJU ZBOG PUTINOVOG ZDRAVLJA, POMINJU SE NASLEDNICI: 3 imena u igri, jedan je svima dobro poznat
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Zbog sve češćih spekulacija o lošem zdravlju Vladimira Putina razmišlja se o mogućim naslednicima šefa Kremlja.

Zbog glasina o Putinovom lošem zdravlju, u Kremlju se navodno sve glasnije razmatraju njegovi potencijalni zamenici, prenosi nezavisna ruska istraživačka stanica Meduza.

Meduza citira izvore za koje kaže da su bliski Kremlju i koji tvrde da je "među onima za i protiv rata sve veće nezadovoljstvo predsednikom Putinom“. Oni koji su dosad podržavali invaziju navodno su nezadovoljni nedostatkom napretka i traže "stroži“ pristup.

Meduza navodi kako su mnogi ugledni ljudi nezadovoljni što je Putin pokrenuo rat ne razmišljajući o posledicama koje će sankcije Zapada imati na zemlju. Izvori bliski Putinovoj administraciji kažu da se "sve više raspravlja o budućnosti zemlje bez Putina", te da se iza kulisa u Kremlju vode i razgovori o potencijalnim naslednicima.

Mogući naslednici

Sugeriše se da se kao potencijalni naslednici spominju gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, istaknuti Putinov saveznik i bivši predsednik Dmitrij Medvedev i prvi zamenik šefa predsedničke administracije Sergej Kirijenko.

U izveštaju Meduze navode da trenutno nema planova da se sprema zavera protiv Putina, ali "postoji želja da u prilično doglednoj budućnosti Putin više ne bude na čelu države".

"Predsednik je zabrljao, ali se sve može popraviti - nekako se dogovoriti sa Zapadom i Ukrajinom", rekao je jedan sagovornik za Meduzu.

Ipak, Meduza dodaje kako njeni izvori naglašavaju da "svi na vlasti rezumeju da Putin može da ode samo ako mu se zdravlje ozbiljno pogorša", što znači da se trenutno "nezadovoljstvo visokih zvaničnika ne ogleda ni u čemu - osim u međusobnim razgovorima".

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano