Pape: Jugoslavija bi se svakako raspala
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nekadašnji fudbaler bivše države i nekadašnji selektor bh. nacionalnog tima legendarni Safet Sušić govorio je o Svjetskom prvenstvu iz 1990. godine, kao i o komentaru kolege Hadžibegića koji je izjavio kako se Jugoslavija ne bi raspala da je postala prvak svijeta.

„Ne verujem da bi Jugoslavija bila prvak svijeta i da je prošla Argentinu. Poslije te utakmice bilo je prisutno razočarenje na sve okolnosti koje su viđene, ali je veliki uspeh doći u četvrtfinale Prvenstva svijeta. Mislim da je švicarski sudija Kurt Retlisberger pogriješio kod dodjeljivanja dva žuta kartona Šabanadžoviću, jedan od njih nije bio… Presudio je autoritet Maradone. Sudbina je tako htjela. Argentina je igrala finale i poražena od Nijemaca s kojima smo mi otvorili takmičenje u našoj grupi, ne baš pohvalno“, govori Pape.

Njegov nekadašnji saigrač i kolega iz reprezentacije Faruk Hadžibegić nedavno je izjavio kako se Jugoslavija ne bi raspala da je na tom Mundijalu išla do kraja i postala prvak svijeta.

„Faruk je neviđeni optimista, veliki. Ne vjerujem da bi se išta promijenilo i da smo bili prvaci svijeta. Već prije toga desile su neke stvari koje su najvljivale da će sve da bude vrlo loše. Sjećam se Zagreba i utakmice sa Holandijom kada je čitav Maksimir navijao za goste, a nama zviždao. Bilo je to poslije one utakmice Dinamo – Crvena zvezda na kojoj su tenzije prešle fudbalske granice. Nagoveštaji su, zaista, bili loši...“, zaključio je Safet Sušić.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: