PEKING UPOZORAVA AMERIKU: "Borba protiv više od 1,4 milijarde Kineza neće se završiti dobro"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

BORBA Sjedinjenih Američkih Država protiv više od 1,4 milijarde Kineza neće se dobro završiti, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji u intervjuu lokalnim medijima, čiji je tekst objavilo Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

ПЕКИНГ УПОЗОРАВА АМЕРИКУ: Борба против више од 1,4 милијарде Кинеза неће се завршити добро

Foto: Shutterstock

 

- Pelosi je posetila Tajvan, Kinu, izvela političku provokaciju i stvorila tenzije u Tajvanskom moreuzu. Kršenje njenih obaveza i namerna provokacija po pitanju Tajvana mogu samo dodatno da potkopaju kredibilitet Sjedinjenih Država. Borba protiv više od 1,4 milijarde Kineza nikada se neće završiti dobro - izjavio je Ji.


Ministar je odgovor Kine na posetu jednog tako visokog američkog političara Tajvanu nazvao razumnim, racionalnim, neophodnim i primerenim.

- Status kvo u Tajvanskom moreuzu ne menja Kina, već Sjedinjene Države koje pokušavaju da kontrolišu Kinu uz pomoć Tajvana, kao i neostvarive težnje vlasti ostrva, koje se u svojoj potrazi za nezavisnist oslanjaju na SAD - istakao je Ji.

Diplomata je objasnio da su kontramere koje je preduzeo Peking usmerene na održavanje mira u Tajvanskom moreuzu i regionalnu stabilnost. On je naglasio i da je princip nemešanja u unutrašnje stvari "zlatno pravilo" međudržavnih odnosa.

- Mere koje je preduzela Kina takođe podržavaju osnovne norme međunarodnih odnosa, štite međunarodnu pravdu i nepristrasnost - zaključio je Vang Ji.

izvor: novosti

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: