Perović: Ponuda Vlade neodrživa, u nedjelju nastavljamo litije
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović rekao je da je ponuda Vlade Crne Gore Mitropoliji crnogorsko–primorskoj da se primjena spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti odgodi neiskrena i neodrživa, te da će litije u nedjelju, 14. juna, biti nastavljene.

On je istakao da je razgovor sa predstavnicima vlasti Crne Gore protekao u neprimjerenoj atmosferi i da je ponuda koju su iznijeli - neodrživa.

"Sastanak o kojem je danas govorio /premijer Crne Gore Duško/ Marković protekao je u atmosferi koja je bila neprimjerena i Crkva upravo zbog toga nije htjela da izlazi u javnost sa detaljima sastanka i zbog same teme razgovora", rekao je Perović za "Sputnjik".

Perović je naveo da je Sud u Strazburu taj koji odlučuje "u slučajevima kada se zakon primjenjuje, a da Ustavni sud nema rok za odlučivanje".

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je ranije danas da je NJegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju ponuđena obustava primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti do izjašnjenja Ustavnog suda Crne Gore i Evropskog suda za ljudska prava, kao i nastavak dijaloga, ali je on pozvao na nastavak litija, a Srpska pravoslavna crkva "nastavila kršenje zakona". 

IZVOR: ATV

Gojko Perović: Crkva spremna da ustupi zgrade i ustanove za ...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: