PET PUTA BRŽE OD ZVUKA - AMERIKANCI TESTIRALI HIPERSONIČNO ORUŽJE! Nakon odvajanja, bombarder je brzo ispalio raketu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U Kaliforniji je američko vazduhoplovstvo izvršilo testiranje hipersoničnog oružja.

Američko ratno vazduhoplovstvo je objavilo da je uspešno testiralo hipersonično oružje, koje je letelo neverovatnom  brzinom, pet puta većom od brzine zvuka.

U subotu na obali Južne Kalifornije je obavljeno testiranje kada je bombarder B-52 ispalio "vazdušno oružje za brzi odgovor" (ARRV), navodi se u saopštenju Američkog ratnog vazduhoplovstva, prenosi Rojters.

"Nakon odvajanja od aviona, buster ARRV se pokrenuo i trajao je koliko smo predvideli, dostignuvši hipersonične brzine pet puta brže od brzine zvuka", navodi se u saopštenju vojske SAD.

Hipersonično oružje je dizajnirano da u opasnosti drži važne mete u rizičnim sredinama sa velike distance, kao i da će proširiti mogućnost preciznosti u pogađanju meta tako što će omogućiti brze napade na mete koje imaju jaku odbranu na zemlji. 

SAD nisu jedine koje proizvode hipersonično oružje, a američki zvaničnici tvrde da je Rusija gađala takvim oružjem mete u Ukrajini, kao i da je Kina testirala tu vrstu oružja. Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je u oktobru negiralo da je ta zemlja testirala hipersonično oružje. 

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano