PETKOVIĆ OTKRIO JEZIVE DETALJE UBISTVA SRBA U BANJSKOJ: “Bojan je unakažen, cela desna strana lica mu je otkinuta!”(FOTO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-USrbi su hladnokrvno, mučki i brutalno ubijeni od strane kosovske policije, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

-Bojan Mijailović, otac dvoje dece od 6 godina i 9 meseci, je hladnokrvno i mučki ubijen nakon što je bio lakše ranjen. Pao je na zemlju i predao se, ali je tako bespomoćan bio overen u glavu od strane kosovske policije. To je ono što su Svečlja i Kurti želeli da sakriju. Imamo zaštićene svedoke, oni su spremni da identifikuju sve one koji su ubijali Srbe – rekao je Petković.

Kako je dodao, na telima trojice ubijenih Srba videće se rane na kojima će se videti kako su bili ubijeni.

-A bili su ubijeni iz neposredne blizine – rekao je Petković.

Petković je rekao da su porodice stradalih Srba preuzele njihova tela.

-Bojan je unakažen, cela desna strana lica mu je otkinuta. To je moglo da se uradi samo pucanjem iz neposredne blizine. To su želeli da sakriju – istakao je on.

Kako je dodao, “nikakva kosovska policija tu nije bila, nego je reč o bandi terorista i plaćenih ubica koji su dovedeni da pobiju sve Srbe”.

Albanski policajac stradao od eksploziva

Kako je naveo, albanski policajac je stradao od eksploziva, nije ga niko ubio”.

-Albanski policajac je naišao je na barikade. Opšte je poznato da su te barikade postavljene uz eksploziv, zbog toga im niko nije prilazio – kazao je Petković.

Kako je dodao, “lagali su da ćemo da pošaljemo vojsku, a vojska nije bila ni u povišenom stepenu borbene gotovosti”.

“Hteli da sakriju istragu od Euleksa”

Kako je rekao, Euleks nije učestvovao u istrazi kosovske policije jer je kosovska policija htela da sakrije određene dokaze i istinu, a to je da su “Srbi hladnokrvno i mučki ubijeni”.

-To je trebalo da se sakrije od Euleksa i nezavisne i objektivne istrage. Srbija je došla do pouzdanih dokaza, fotografija i živih reči svedoka šta se događalo 24. septembra – kazao je on.

Dodaje da je juče zatraženo od Euleksa da se izvrši dodatna obdukcija “da bi naši pogledali tela”.

-Već četiri dana pokušavaju da sakriju tela. Juče sve vreme sam bio sa porodicama ubijenih Srba. Juče je bilo reči da će predati tela porodicama, pa to nisu učinili – ističe Petković.

Kako je rekao, sazvao je vanrednu konferenciju kako bi upoznao javnost o svemu onome što se dešavalo tokom sukoba u Banjskoj i kako bih sve obavestio zašto je Euleks bio odbijen.

Petkovićeva pitanja

Podsećanaj radi, Petković je uputio danas novo pitanje povodom događaja u Banjskoj, u kojem je ubijeno troje Srba. On je pitao da li je među specijalcima tzv. kosovske policije bilo i plaćenih ubica obučavanih u terorističkim kampovima, “čiji je zadatak bio da hladnokrvno pobiju Srbe u Banjskoj.

-Da li je u redovima specijalaca kosovske policije bilo i plaćenih ubica obučavanih u terorističkim kampovima, čiji je zadatak bio da pobiju Srbe? Da li je zadatak tih plaćenih ubica dovedenih u PR sa raznih strana bio da hladnokrvno pobiju Srbe u Banjskoj? – napisao je Petković na društvenoj mreži X (Tviter).

Petković je prethodno upitao i zbog čega tzv. kosovska policija nije dozvolila misiji Euleks učešće u istražnoj operaciji u mestu Banjska i šta je to trebalo sakriti u istrazi tog događaja u nedelju, kada su ubijeni jedan policajac i trojica Srba.

Izvor: Blic
Foto: JADRANKA ILIĆ / TANJUG, Društvene mreže
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:
GR
GR